ΦΥΛΛΟ 183
 
 
 
 
 
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

Θανάσης Σαρρής: Να μειωθούν κατά 25% τα δημοτικά τέλη
Πώς θα λειτουργήσει το Γραφείο Προμηθειών

Σε έγγραφό του, που απηύθνε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Κώστα Βέργα, ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Αθανάσιος Σαρρής, ζητά τη μείωση, κατά 20 – 25% του ποσού, που καταβάλλουν οι δημότες για τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, εφόσον ο σκοπός, για τον οποίο είχε επέλθει αύξηση (51%) προ διετίας, δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρρή, «όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση της καθαριότητας στην πόλη του Αλμυρού, αλλά και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, το θέμα αυτό παραμελήθηκε εντελώς».

Συγκεκριμένα, το έγγραφο, που συνέταξε ο κ. Σαρρής και απευθύνεται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να κοινοποιηθεί στο Σώμα σε προσεχή συνεδρίαση, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω όπως στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο ένα εκ των θεμάτων συζήτησης και, μάλιστα κατά προτεραιότητα, να είναι η «μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού».

Όπως γνωρίζουμε, στις αρχές του 2003, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε η αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 51%. Το σκεπτικό της αύξησης ήταν ότι θα έπρεπε να βελτιώσουμε την κατάσταση της καθαριότητας της πόλης μας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων, εφαρμόζοντας νέες μεθόδους, πρόσληψη προσωπικού, κτλ.

Δυστυχώς, όμως, μετά από δύο χρόνια όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, όχι μόνο παραμένει η ίδια, αλλά σε ορισμένα σημεία παρουσιάζεται χειρότερη. Προς τι λοιπόν η αύξηση 51%;

Η πρόταση, όπως γνωρίζετε, για αύξηση 51%, ήταν του κ. Ράππου προς τη νεοεκλεγείσα τότε πλειοψηφία, στην οποία παρουσιάσθηκαν στοιχεία, τα οποία, δυστυχώς, μας έπεισαν ότι η παραπάνω αύξηση ήταν επιβεβλημένη.

Για όλα τα παραπάνω, επειδή σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (20 - 12 – 2004) ποσά καθαριότητας περισσότερο από 150.000 ευρώ μεταφέρονται ως περίσσευμα στο 2005 και, επειδή ο Δημότης καλείται να πληρώσει υπηρεσίες που δεν του προσφέρονται (τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού είναι ανταποδοτικά) προτείνω την μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 20 – 25%».

ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

Με δεύτερο έγγραφό του, το οποίο επίσης πρόκειται να κοινοποιηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Σαρρής ανακοινώνει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το γραφείο παραλαβής προμηθειών, για το οποίο έχει ορισθεί υπεύθυνος.

Αναλυτικότερα, στο έγγραφο αναφέρονται τα εξής:

«Με την υπ' αρίθμ. 17/2005 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ορίσθηκα υπεύθυνος της Επιτροπής παραλαβής προμηθειών αξίας μέχρι 2.934,70 ευρώ για το οικονομικό έτος 2005.

Προκειμένου να αποφευχθούν παρεξηγήσεις και προστριβές, που παρατηρήθηκαν και κατά την περίοδο του 2004, με προμηθευτές – συμπολίτες μας, θα ήθελα να γνωρίσω στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλους που έχουν σχέση με το παραπάνω θέμα τα εξής:

1.Το γραφείο προμηθειών και κίνησης να δώσει τα ονόματα όλων των προμηθευτών και την ιδιότητά τους, οι οποίοι έχουν υπογράψει με το Δήμο Αλμυρού τις σχετικές συμβάσεις.

2.Για οποιαδήποτε προμήθεια που πρόκειται να γίνει θα λαμβάνουμε γνώση το χρόνο που γίνεται, ποιες ανάγκες εξυπηρετεί και ποιος θα είναι ο τελικός αποδέκτης.

3.Ειδικά για τις προμήθειες καυσίμων (πετρέλαιο θέρμανσης – πετρέλαιο κίνησης – βενζίνης, κλπ.) η προμήθεια θα γίνεται από ένα πρατήριο (αυτό που μειοδότησε στην τιμή των καυσίμων) ώστε να διευκολύνεται ο έλεγχος.

4.Τα οχήματα του Δήμου θα προμηθεύονται καύσιμα ορισμένες ώρες την ημέρα και μάλιστα μεταξύ 13.30 και 14.30 αποκλειόμενων άλλων ωρών της ημέρας.

5.Η προμήθεια των καυσίμων θα γίνεται παρουσία του υπεύθυνου αιρετού Δημοτικού Συμβούλου ή ενός υπεύθυνου υπαλλήλου της επιτροπής προμηθειών.

6.Η εντολή προμήθειας θα υπογράφεται από τον υπεύθυνο του Δήμου, τον οδηγό του οχήματος και τον προμηθευτή.

7.Στην εντολή προμήθειας θα αναγράφεται αναλυτικά το είδος του οχήματος, ο αριθμός του, η ποσότητα, το είδος του καυσίμου και η ημερομηνία της προμήθειας.

8.Το πρωτότυπο της εντολής θα δίδεται στον προμηθευτεί για να επισυναφθεί στο τιμολόγιο και το αντίγραφο θα παραμείνει στο μπλοκ.

9.Να επισκευαστούν οι ταχογράφοι των οχημάτων για τον έλεγχο των χιλιομέτρων που πραγματοποιούν, καθώς και τα όργανα των μηχανημάτων, όπου επιβάλλεται, για τον έλεγχο των ωρών εργασίας.

10.Καθε τι που προμηθεύεται ο Δήμος και αποτελεί μόνιμο υλικό (εργαλεία, μηχανήματα, κλπ.) θα καταγράφονται σε βιβλία της αποθήκης λεπτομερώς, ενώ στο τέλος του έτους θα γίνεται απογραφή για τον έλεγχο όλων αυτών και σύμφωνα πάντα με το νόμο.

11.Κάθε τι που εξέρχεται καθημερινά της αποθήκης θα ελέγχεται και θα καταγράφεται το είδος, ο υπάλληλος ή ο εργάτης που το παρέλαβε, ενώ θα σημειώνεται όταν επιστρέφεται στην αποθήκη.

Η μη τήρηση των ανωτέρω και εφόσον οι εντολές για προμήθειες υπογράφονται από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με αυτές, αλλά ενεργούν αυθαίρετα, ακόμη και για ασήμαντες προμήθειες, θέλουμε να γνωρίσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στους συμπολίτες μας – προμηθευτές, ότι δεν θα υπογράφονται τα πρωτόκολλα παραλαβής με αποτέλεσμα την μη πληρωμή των προμηθευτών.

Ειλικρινά δηλώνω ότι η μόνη μας επιδίωξη είναι, αφ' ενός μεν η χρηστή διαχείριση του Δημόσιου Χρήματος, αφ' ετέρου να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας – προμηθευτών και να λαμβάνουν χωρίς καθυστερήσεις τα χρήματά τους».

 

Ο Αλμυρός και τα έργα
του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης

Γράφει ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος,
επικεφαλής της «Δημοτικής Πρωτοβουλίας»

Η χώρα μας, οι περιφέρειές της και οι Α΄ και Β΄ βαθμού οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχεδιάζουν το μέλλον τους, μέσα από τρέχοντα προγράμματα, όπως τα: Π.Ε.Π., ΘΗΣΕΑΣ, ΣΑΤΑ, ταμείο συνοχής κ.λ.π. Αυτήν την περίοδο όμως, η προσοχή όλων των φορέων έχει στραφεί στην προετοιμασία για τη διεκδίκηση προγραμμάτων από το Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

Όσον αφορά στο Δήμο μας, με αφορμή το Δ΄ Κ.Π.Σ., το Δημοτικό μας Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε να εκπονήσει επιτέλους ένα επιχειρησιακό σχέδιο, δηλ. τη μελέτη ανάπτυξής του, με ορίζοντα το 2015, προετοιμάζοντας και τα αναγκαία έργα και δράσεις που θα υποβληθούν για χρηματοδότηση.

Η επόμενη περίοδος λοιπόν πρέπει να χαρακτηρίζεται από την ανάγκη επιλογών, σε αντίθεση με το παρελθόν, που κάναμε λίγο απ' όλα και όλα πήγαιναν και πηγαίνουν ακόμη στην τύχη.

Επειδή, πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασε στα «ψιλά» και ότι το συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο δεν πρέπει να εκπονηθεί τυπικά μέσα σε ένα γραφείο μιας εταιρείας, που ασχολείται με αναπτυξιακά προγράμματα, αλλά πρέπει πρώτα να περάσει και να συνδιαμορφωθεί μέσα από την κοινωνία μας, καταθέτουμε ως παράταξη τις απόψεις μας και καλούμε (μέσα από τον δημόσιο διάλογο που ανοίγουμε με την παρούσα), τη διοίκηση του Δήμου να δώσει τη βαρύτητα που πρέπει, διότι η πόλη μας δεν μπορεί να χάσει άλλη ευκαιρία, δεν πρέπει να χάσει το δρόμο για το αύριο και δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει τώρα.

Επιχειρησιακό σχέδιο σημαίνει ο προσδιορισμός της στρατηγικής ανάπτυξης του κάθε τόπου και θα αποτελεί το μπούσουλα για το μέλλον του, σημαίνει η ανάδειξη των ευεργετικών πλεονεκτημάτων του τόπου, σημαίνει η ιεράρχηση των προβλημάτων που πρέπει να λυ8ούν, σημαίνει η ενσωμάτωση σε ένα κοινό προγραμματισμό των παραμέτρων του χρόνου, της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας των έργων και δράσεων, σημαίνει μακρόχρονο σχέδιο, σταθερό και ανεξάρτητο από αλλαγές παρατάξεων και ηγεσιών στη διοίκηση του Δήμου, σημαίνει διευκόλυνση στην προσέλκυση επενδύσεων, διότι θα είναι πλέον γνωστές οι προτεραιότητες ανάπτυξης του τόπου.

Ένα επιχειρησιακό σχέδιο πρέπει να αποτελεί το απόθεμα τον ιεραρχούμενων προτάσεων του Δήμου μας, μέσα από το οποίο πρέπει να ανασύρεται ένα έργο ή μια δράση όταν υπάρχει ανάγκη ή όταν υπάρχουν τα κατάλληλα χρηματοδοτικά προγράμματα.

Η εκπόνηση μιας μελέτης ανάπτυξης, αν μη τι άλλο πρέπει να προϋποθέτει την έκφραση της βούλησης όλης της τοπικής κοινωνίας, που διαμορφώνεται με τη συμμετοχή σε οργανωμένες συζητήσεις, με προτάσεις και ιδέες όλων όσων ζουν σε ένα τόπο και ενδιαφέρονται για την πρόοδό του και τη βελτίωση της ζωής του.

Πολίτες, σωματεία, οργανώσεις, συλλόγους με ανησυχίες και ενδιαφέροντα έχουμε στον τόπο μας. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να συνδιαμορφώσουμε την άποψη για την ανάπτυξη της περιοχής, όπου ζουν και δραστηριοποιούνται.

Πρέπει λοιπόν, να ξεκινήσει μια διαδικασία από τα κάτω και όταν συμβάλλει στην εκπόνησή του η τοπική κοινωνία, με την κινητοποίησή της από τον Δήμο, έχουμε αυτόματα ένα σχέδιο που το καθετί το στηρίζει, νοιάζεται γι' αυτό και επομένως ελέγχει και την εφαρμογή του.

Πρόκειται για μια καθαρή πολιτική διαδικασία συμμετοχής, με πολλές θετικές προεκτάσεις.

Για το λόγο αυτό πρέπει άμεσα ο Δήμος να ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης και δημοκρατικής συμμετοχής και συναίνεσης με τον πολίτη, τους φορείς και όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα. Κατόπιν ο Δήμος να συλλέγει όλες τις προτάσεις τις οποίες στη συνέχεια θα επεξεργασθούν οι ειδικοί κατά το αντικείμενο (οικιστική ανάπτυξη – αθλητική – πολιτιστική – οικολογική – αγροτική) και θα κατατεθούν εμπεριστατωμένα να εγκριθούν από το Δημοτικό συμβούλιο.

Τώρα χρειάζεται να τεθεί ο σαφής προσδιορισμός, η ιεράρχηση και η τεκμηρίωση των προβλημάτων.

Ακόμη, προλαβαίνουμε να σχεδιάσουμε και να καταλήξουμε σε μια ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξης χωρίς προχειρότητες, με μελετημένα βήματα.

Ακόμη, προλαβαίνουμε να οργανώσουμε το γραφείο προγραμματισμού του Δήμου, ακόμη προλαβαίνουμε να επανδρώσουμε το Δήμο με ειδικούς συνεργάτες να βοηθήσουν σε τεχνικά και ειδικά θέματα, ακόμη προλαβαίνουμε για να συναντήσουμε το αύριο.

Με την παρούσα καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου, που πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία, τις Δημοτικές παρατάξεις, τους φορείς της πόλης, τα τοπικά συμβούλια των Δ.Δ. να συμμετέχουν, να προτείνουν να συνδιαμορφώσουν να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπουν στέρεα θεμέλια που θα πατήσει πάνω τους το αύριο της πόλης μας.

 

Προτάσεις της Κοινότητας Ανάβρας
για την ένταξη έργων στο Δ΄ ΚΠΣ

Σε τέσσερις βασικούς άξονες κινείται η πρόταση της Κοινότητας Ανάβρας για την ένταξη έργων στο Δ΄ ΚΠΣ, μεταξύ των οποίων είναι η προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, η ενδυνάμωση της απασχόλησης και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς, επίσης και, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού και της αγροτικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η πρόταση, που υποβλήθηκε από την Κοινότητα Ανάβρας στους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει ως εξής:

Άξονας 1: Ενίσχυση Ανταγωνιστικότητας

Στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης περιλαμβάνονται η βελτίωση βοσκοτόπων και, ειδικότερα, η βελτίωση αγροτικών και κτηνοτροφικών δρόμων, η κατασκευή ποτιστρών και παγίδων ζώων. Επίσης, στον παραπάνω τομέα προβλέπεται και η ένταξη στα προγράμματα νέων αγροτών.

Στον τομέα της μεταποίησης, προτείνεται η κατασκευή τυποποιητηρίου για βιολογικά κρέατα.

Στον τομέα του τουρισμού, προβλέπεται η δημιουργία ξενώνα, καθώς και ενοικιαζόμενων δωματίων.

Στον τομέα της προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς προβλέπεται η ολοκλήρωση του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Πάρκου πηγών Ανάβρας (αναστήλωση νεροτριβής, σήμανση μονοπατιών, φωτισμός, εξοπλισμός με κάδους απορριμμάτων, κτλ.).

Η κατασκευή, τέλος, μικρού υδροηλεκτρικού πηγών Ανάβρας, περιλαμβάνεται στα έργα ανάπτυξης της περιοχής.

Άξονας 2: Αναβάθμιση και Προστασία Περιβάλλοντος

-Διαχείριση στερεών αποβλήτων

2.1.1. Βελτίωση της ήδη υπάρχουσας χωματερής μέχρι την πραγματοποίηση του Χ.Υ.Τ.Α. Αλμυρού (στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας).

2.1.2. Αγορά απορριμματοφόρου

-Υγρά απόβλητα

2.2.1. Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης. Το έργο αυτό κρίνεται απαραίτητο και εξαιρετικά επείγον λόγω του κτηνοτροφικού χαρακτήρα του οικισμού. Στο επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η σχετική μελέτη.

2.2.2. Βιολογικός Καθαρισμός Κοινοτικών Σφαγείων.

-Διαχείριση υδροαρδευτικών έργων και υδάτων

2.3.1. Κατασκευή μικρού υδροηλεκτρικού πηγών Ανάβρας. Για την υλοποίηση του έργου έχει ήδη συνταχθεί οικονομοτεχνική μελέτη.

2.3.2. Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού (υδρομάστευση Μισοχώρι – οικισμός, μήκους 7,5 χλμ.) και, παράλληλα, ενίσχυση της ποσότητας του νερού από άλλες φυσικές πηγές (Ξεροσακκούλι, Αγκαθίτσα, Πέντε βρύσες).

2.3.3. Συντήρηση και ενίσχυση αντιπλημμυρικής προστασίας σε δύο ρέματα του οικισμού (Σαμαρά, Καραγιαννέϊκα).

-Διαχείριση περιοχών NATURA και δασών και Τοπίων Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ)

2.4.1. Ολοκλήρωση Περιβαλλοντικού Πολιτισμικού Πάρκου πηγών Ανάβρας

2.4.2. Συντήρηση και ανάδειξη μονοπατιών (Παπαρούπ – Χαραλαή – Τσουρνάτι – Πετσαλούδα – Αη Γιώργης – Καταφύ)

2.4.3. Συντήρηση διατηρητέων γεφυριών (Καραγιώργου, Παπ'τσίδικο). Για το έργο υπάρχει ήδη σχετική μελέτη.

-Οικιστική οργάνωση αστικών χώρων

2.5. Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων (πλατώματα με κρήνες – φυσικές πηγές). Υπάρχουν ήδη μελέτες.

Άξονας 3: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Απασχόλησης

-Σύνδεση εκπαίδευσης και κατάρτισης με την απασχόληση

3.1. Προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών στη βιολογική και συμβατική κτηνοτροφία.

Άξονας 4: Βελτίωση προσπελασιμότητας και των Υπηρεσιών γενικού οικονομικού ενδιαφέροντος.

-Κοινωνικές υποδομές υγείας – πρόνοιας και πολιτιστικών υποδομών

4.1.1. Υλοποίηση προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Έχει ήδη υποβληθεί πρόταση στην Περιφέρεια και έχει εγκριθεί.

4.1.2. Οργάνωση, εγκατάσταση, λειτουργία του Λαογραφικού Μουσείου Κτηνοτροφικής Ζωής. Το Μουσείο έχει ιδρυθεί, έχει συνταχθεί η μουσειολογική μελέτη και έχει συγκεντρωθεί το λαογραφικό υλικό. Επίσης, υπάρχει ο χώρος που θα στεγαστεί, ο οποίος πρέπει να διαμορφωθεί κατάλληλα και εξοπλιστεί.

4.1.3. Αποπεράτωση αίθουσας Πολιτιστικών και Κοινωνικών εκδηλώσεων. Υπάρχει η άδεια ανέγερσης και έχει κατασκευασθεί η υποδομή.

 
 
 
Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ Copyright 2005  ΒΑΣ. ΚΩ/ΝΟΥ 161, 37 100 AΛΜΥΡΟΣ - Ε-mail: almyros@altecnet.gr -ΤΗΛ.: 24220 29151   FAX: 24220 26402