Σε διαβούλευση ο εκσυγχρονισμός των Ιατρικών Συλλόγων - Λαός Του Αλμυρού
ιατρικά

Σε διαβούλευση ο εκσυγχρονισμός των Ιατρικών Συλλόγων
Σε διαβούλευση τέθηκε από προχθές Δευτέρα το Σχέδιο Νόμου περί εκσυγχρονισμού της νομοθεσίας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και των Ιατρικών Συλλόγων, το οποίο είχε εγκριθεί από τη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τον Μάιο του 2014.

Ο εκσυγχρονισμός της Ιατρικής Νομοθεσίας του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων οι οποίοι λειτουργούσαν με Β.Δ. του 1957 και Α.Ν. του 1939, ήταν από τις βασικές προτεραιότητες της διοίκησης του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, αλλά και αίτημα των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου να εναρμονιστεί η Νομοθεσία σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Η πρόταση του Σχεδίου Νόμου διαμορφώθηκε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων από όλη τη χώρα, νομικοί και άλλοι ειδικοί επιστήμονες, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργίας του Π.Ι.Σ. και των Ιατρικών Συλλόγων. Συγκεκριμένα, έγιναν δύο γενικές συνελεύσεις για τον σκοπό αυτό το 2014, ελήφθησαν υπόψη όλες οι επιμέρους παρατηρήσεις, η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα από τη γενική συνέλευση του Π.Ι.Σ. το Μάιο του 2014 και κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο υπουργείο Υγείας. «Πιστεύουμε, σύμφωνα και με τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής τον Σεπτέμβριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Π.Ι.Σ.

 

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…
Αφήστε μια απάντηση