Ραδιοσταθμός-Φάντασμα εκπέμπει από το παρελθόν - Λαός Του Αλμυρού
ραδιοσταθμός

Ραδιοσταθμός-Φάντασμα εκπέμπει από το παρελθόν
Κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο ύπαρξης του ραδιοσταθμού “MDZhB”. Ο σταθμός (παλιότερα αναφέρονταν σε αυτόν με τον κωδικό “UVB-76”) βρίσκεται στη Ρωσία και εκπέμπει στα 4625 kHz, ενώ το σήμα του μπορούν να το λάβουν όλοι οι ασύρματοι που συντονίζονται σ’ αυτήν τη συχνότητα. Το σήμα αποτελείται από δύο μυστήριους τόνους, μερικές τυχαίες φαινομενικά λέξεις και αριθμούς και εκπέμπεται εδώ και… 40 χρόνια!

Όσοι παρακολουθούσαν την τηλεοπτική σειρά “LOST” μπορούν να εντοπίσουν κοινά στοιχεία, καθώς ένα αντίστοιχο σήμα είχε αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σειράς. Αυτή τη φορά, η φαντασία συναντά την πραγματικότητα.

Η βάση του ραδιοφωνικού σταθμού βρίσκεται κάπου στη Ρωσία, όχι πολύ μακριά από την Αγία Πετρούπολη, όπου υπάρχει μια έκταση με εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών, εγκαταλελειμμένα κτίρια και καλώδια ηλεκτροδότησης, που περιτριγυρίζονται από τοίχους. Πρόκειται για ένα μυστήριο που ανάγεται στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, καθώς θεωρείται πως πρόκειται για τη βάση του ραδιοφωνικού σταθμού, που κανείς δεν έχει παραδεχτεί ποτέ πως λειτουργεί. Ο σταθμός αυτός εκπέμπει 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, από το 1982, έναν μονότονο, βαρετό ήχο, που κάθε λίγα δευτερόλεπτα ακολουθείται αρχίζει να ακολουθείται από έναν δεύτερο ήχο. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ένας άνδρας ή μία γυναίκα διαβάζει κάποιες λέξεις στα ρωσικά, όπως «λέμβος» ή «ειδικός γεωργίας».

Ο σταθμός, που φαίνεται πραγματικά «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα των συνωμοσιολόγων, έχει λάβει το προσωνύμιο «the Buzzer», και έχει ενταχθεί σε ένα «κλαμπ» με άλλους δύο μυστηριώδεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον «the Pip» και τον «Squeaky Wheel». Οι «φαν» τους παραδέχονται ότι δεν έχουν ιδέα τι ακούνε. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία πληροφορία στο σήμα» λέει στο BBC ο Ντέιβιντ Σταπλς, ειδικός σε θέματα signals intelligence στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

…η συνέχεια του άρθρου στην πηγή του…
Αφήστε μια απάντηση