Ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια - Συνταγή - Λαός Του Αλμυρού
μαγειρεύοντας-στον-Αλμυρό-ιντ-3-735x400

Ζουμερά και πεντανόστιμα μπιφτέκια – Συνταγή

 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά (περίπου)

Ψήσιμο: 40 λεπτά

 

Υλικά που θα χρειαστούμε για την παρασκευή 12-13 μεγάλων μπιφτεκιών:

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά

2 αβγά

4 μεγάλα κρεμμύδια

1 μικρή σκελίδα σκόρδο

6 φρυγανιές καλά τριμμένες στο multi

1 μεγάλη φέτα μπαγιάτικο ψωμί (χωρίς την κόρα)

¾ ποτήρι του κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

¾ ποτήρι του νερού γάλα

2 κουταλιές του γλυκού κορν φλάουρ

1 κουτ. σούπας ξύδι

7 κλωναράκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα

4 φύλλα δυόσμο

1 κουτ.  γλυκού (γεμάτη) καρίνο

Αλάτι/ πιπέρι

Ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού

 

Για την επικάλυψη:

Φέτες ντομάτας

Τριμμένο τυρί (φέτα)

 

Εκτέλεση:

Χτυπάτε στο multi τα κρεμμύδια και το σκόρδο και αφού πολτοποιηθούν τα στύβετε ώστε να φύγουν όλα τα υγρά που βγάζουν, κυρίως τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τον δυόσμο ενώ σε ένα μπολάκι μουσκεύετε τη φέτα ψωμιού και τη στύβετε πολύ καλά. Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζετε το μείγμα των κρεμμυδιών, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τη φέτα ψωμιού και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε ώστε να ομογενοποιηθούν (για 1 λεπτό περίπου). Έπειτα αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα ενώ ταυτόχρονα ζυμώνετε. Όσο περισσότερο ζυμώσετε τον κιμά σας, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε. Η διαδικασία αυτή χρειάζεται περίπου 10 λεπτά. Αφού το μείγμα σας γίνει ομοιόμορφο και πολύ αφράτο, τυλίγετε την λεκάνη με μεμβράνη κουζίνας και την τοποθετείτε στο ψυγείο, ώστε το μείγμα σας να «ξεκουραστεί».

Έπειτα βγάζετε το μείγμα και αρχίζετε να πλάθετε τα μπιφτέκια σας που τα τοποθετείτε σε καλά λαδωμένο ταψί.

Τα ψήνετε στο γκριλ της κουζίνας σας, στους 200 βαθμούς έως να ροδίσει η πάνω πλευρά των μπιφτεκιών (15-20 λεπτά). Στη συνέχεια τα γυρνάτε από την ανάποδη και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά. Στο τέλος γυρίζετε ξανά τα μπιφτέκια και καλύπτετε την πάνω επιφάνειά τους με μπόλικο τριμμένο τυρί και μία φέτα ντομάτας.

Δυναμώνετε το γκριλ στους 250 βαθμούς και ψήνετε τα μπιφτέκια έως να μαραθεί η ντομάτα (5-10 λεπτά).

Τα μπιφτέκια σας είναι έτοιμα να τα απολαύσετε, ενώ μπορείτε να τα συνοδέψετε με ρύζι basmati ή τηγανιτές πατάτες.

 

στελιος βουλγαρης για λογοτυπαΜυστικά συνταγής:

  1. Όλα τα υλικά είναι απαραίτητα ώστε να έχετε ένα ζουμερό αποτέλεσμα. Το «καρίνο» που χρησιμοποιούμε είναι μείγμα που το βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ. Μπορεί να το δείτε με την ονομασία «μείγμα για μπιφτέκια».
  2. Προτιμήστε να αγοράσετε εξαιρετικής ποιότητας κιμά από τοπικά καταστήματα, ώστε το αποτέλεσμα να σας ανταμείψει. Μπορείτε να ζητήσετε από τον κρεοπώλη σας, να σας διπλο-κόψει τον κιμά.
  3. Τα μπιφτέκια είναι μία ιδανική λύση για τις εργαζόμενες μητέρες. Μπορείτε να τα ζυμώσετε και να τα καταψύξετε σε ειδικά ατομικά σακουλάκια.

Το φαγητό σερβίρεται ζεστό σε ρηχά πιάτα. Είμαι σίγουρη ότι οι μικροί σας μπόμπιρες και όχι μόνο θα ενθουσιαστούν. Καλή σας όρεξη!

 








Αφήστε μια απάντηση