Δράσεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού


 

Εκτός φυσικά της γνωστικής, κοινωνικής και ψυχοκινητικής ανάπτυξης των μαθητών, το 4ο  Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού είχε και ποικίλες δράσεις στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από το Σχολείο, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες και διδακτικές επισκέψεις στο ΚΠΕ Μακρινίτσας, στο ελαιοτριβείο Σιαμανίκου στον Πτελεό, στο Γυναικείο Συνεταιρισμό «Η Φτελιά», στο αγρόκτημα Γραντή (Κυψελοχώρι Λάρισας) και στο δάσος Κουρί. Ακόμη έγινε εκτεταμένη δεντροφύτευση 40 δενδρυλλίων στην περίμετρο του προαυλίου του σχολείου.

Όσον αφορά τη μουσειοπαιδαγωγική, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το μουσείο του Αλμυρού, το αρχαιολογικό μουσείο του Βόλου, το Ιστορικό Κέντρο Θερμοπυλών και να συμμετέχουν σε αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Επίσης το 4ο  Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού φιλοξένησε το τρίτο διασυλλογικό πρωτάθλημα σκάκι κεντρικής Ελλάδας, με σημαντικές διακρίσεις των μαθητών του και χορηγεί αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου τα παιδιά να ασχοληθούν με το πνευματικό παιχνίδι.

Τέλος, αρκετά πολιτιστικά δρώμενα έλαβαν χώρα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Μαθητές του σχολείου μας, πήραν μέρος στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των αγγέλων του δήμου Αλμυρού, καθώς και στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Ευξεινούπολης. Παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της πατρίδας μας, μουσικά παιχνίδια, συμμετείχαν σε όλες της επετειακές εκδηλώσεις με παραδοσιακές φορεσιές. Παρακολούθησαν παιδικό θέατρο, παρουσίασαν οι ίδιοι δύο θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών και έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έγιναν με τη βοήθεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που στάθηκε ουσιαστικός αρωγός της μαθητικής κοινότητας και του Συλλόγου Διδασκόντων, αλλά και με αγαστή συνεργασία με τον ΟΤΑ.

Ήταν μια εποικοδομητική σχολική χρονιά που θα κλείσει με την ετήσια εκδρομή στην Παναγία Ξενιά και την αποχαιρετιστήρια γιορτή της Στ΄ τάξης, στην οποία ο Σύλλογος Γονέων θα προσφέρει αναμνηστικά δώρα στους αποφοίτους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τοποθετείται ασύρματο Internet στη σχολική μονάδα, ώστε από την επόμενη σχολική χρονιά οι μαθητές να εξοικειωθούν με τον Η/Υ και να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τάξη του σχολείου, ως εποπτικό μέσο διδασκαλίας, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στο μεταξύ τη νέα χρονιά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα προμηθεύσει το σχολείο με καινούρια εποπτικά μέσα διδασκαλίας, μετά από απόφασή του, σε μια περίοδο που η ελλιπής κρατική μέριμνα είναι εμφανής.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Παγωνόπουλος Γεώργιος

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.