Χορωδιακή βραδιά με πολλή συγκίνηση από το Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού


Μια ιδιαίτερη και συγκινητική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση της χορωδίας του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Πτελεού.

Η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έγινε απονομή τιμητικής πλακέτας εκ μέρους του Λαογραφικού Ομίλου στον κ. Γιώργο Αλεξάκη για τις αθλητικές διακρίσεις που κατέκτησε στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο. Στο δεύτερο μέρος, οι χορωδοί παρουσίασαν ένα μελωδικό πρόγραμμα, με τραγούδια του χτες και του σήμερα και ένα μικρό αφιέρωμα στο Δημήτρη Μητροπάνο.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε η πρόεδρος του Λαογραφικού ομίλου, κ. Ελένη Παπαλεξοπούλου, η οποία αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους είπε: «Απόψε όλοι μαζί θα ταξιδέψουμε σε δύο διαδρομές. Στην πρώτη διαδρομή θα συναντήσουμε την δύναμη της ψυχής και στη δεύτερη την δύναμη της μουσικής. Συνεπιβάτης μας σ’ αυτό το ταξίδι θα είναι κάποιος που μέσα στον καταιγισμό των όσων συνέβησαν στη ζωή του βρήκε τον τρόπο να θωρακιστεί και με το σπαθί του και κυριολεκτικά να διεκδικήσει την θέση του στο όνειρο, λειτουργώντας παράλληλα ως πρότυπο για όλους όσους είμαστε γύρω του. Ιδιαίτερα τιμητικό για μας είναι το γεγονός ότι κατάγεται από τον Πτελεό, γι’ αυτό και θέλουμε απόψε να τον τιμήσουμε, αναγνωρίζοντας την αξία και την προσφορά του, αφού είναι ο καλύτερος πρεσβευτής πολιτισμού για τον τόπο μας.»

Η πρόεδρος, αφού παρουσίασε το βιογραφικό του κ. Αλεξάκη, αναφέρθηκε στις διακρίσεις του οι οποίες είναι οι εξής: Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Βαρσοβία το 2009 πήρε το χάλκινο μετάλλιο. Στα παγκόσμια πρωταθλήματα στο άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο πέτυχε τις εξής διακρίσεις:

Μόντρεαλ 2008 5η θέση (ατομικό)

Μόντρεαλ 2009 5η θέση (ατομικό)

Μόντρεαλ 2009 χρυσό μετάλλιο (ομαδικό)

Ινδία 2009 χάλκινο μετάλλιο (ατομικό)

Παρίσι 2010 10η θέση (ατομικό)

Παρίσι 2010 χάλκινο μετάλλιο (ομαδικό)

Κατάνια Ιταλίας 2011 9η θέση (ατομικό)

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Malchow της Γερμανίας τον Ιανουάριο του 2012 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

Φέτος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου, που θα γίνουν το Σεπτέμβριο.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκαναν εκ μέρους του ομίλου οι κυρίες Σκόνδρα Λίτσα και Φούντα Γεωργία, μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Ο κ. Αλεξάκης ιδιαίτερα συγκινημένος παρέλαβε την πλακέτα και ευχαρίστησε τον Λαογραφικό Όμιλο αφού ήταν ο πρώτος φορέας του τόπου του, που τον τίμησε.

Στη συνέχεια της βραδιάς οι χορωδοί με τις μελωδικές φωνές τους, οδήγησαν τους παρευρισκομένους στα μονοπάτια της μουσικής που κρύβονται τα συναισθήματα. Την επιμέλεια της χορωδίας, αλλά και την συνοδεία στο πιάνο, είχε η διακεκριμένη μαέστρος κ. Μαριάννα Σαμαρτζή, ενώ στο μπουζούκι συνόδευε ο κ. Β. Δεληολάνης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αιδεσιμότατος Θρ. Βαλωμένος, ο αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού κ. Παπαδογιάννης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πτελεού κ. Σαλάτα Μπουρτζή Ελένη, ο πρόεδρος της κοινότητας των Αγίων Θεοδώρων κ. Γ. Βαλωμένος, ο προϊστάμενος των χορωδιών του Αλμυρού κ. Γ. Μπουκουβάλας, η διευθύντρια του Ωδείου Αλμυρού κ. Σ. Ζαχαροπούλου, η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Πτελεού κ. Ρ. Κατσόγιαννη.

Θερμές ευχαριστίες σ’ όλους όσους παρευρέθηκαν μέσα και έξω από το προαύλιο.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.