γράφει ο Μπάμπης Παπαρρίζος 8-7-2012


Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά όλων των Δήμων της χώρας. Αν εξαιρέσει κανείς κάποιους ελάχιστους Δήμους όπου φρόντισαν τις υποδομές τους και πλέον έχουν έσοδα, όλοι οι άλλοι, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αλμυρού, βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Οι αγωγές πέφτουν …χαλάζι (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ στη σελίδα 11), ενώ όπως προειδοποίησε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, σε πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου, «δεν αποκλείεται να δούμε και αποχωρήσεις Δημάρχων από ‘δω και πέρα», δείγμα της πίεσης που δέχονται καθημερινά.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού και δεν είναι άλλο από το αίτημα που θα καταθέσει ο Δήμος προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, για την επαναλειτουργία των Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης και Πτελεού.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, κάποια Σχολεία του γειτονικού Νομού Λάρισας, έχουν καταφέρει να κερδίσουν την επαναλειτουργία τους από τη νέα χρονιά, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν αυτό έγινε μέσα από πολιτικές πιέσεις, μιας και μόλις πρόσφατα εξήλθαμε από δύο μακρές προεκλογικές περιόδους.

 

Αύριο Δευτέρα, 9 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει τελικά η συνάντηση στο γραφείο του Αργύρη Κοπάνα, για το φλέγον θέμα με τις κατασκευές που έχουν γίνει στο οικόπεδο που θα κατασκευαστεί το Περιφερειακό Ιατρείο Σούρπης.

Σε αυτή έχουν κληθεί και αναμένεται να πάρουν μέρος ο Δήμαρχος Αλμυρού, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ηλίας Τσαμπίρας, ο τέως Δήμαρχος Σούρπης Κώστας Καραγκιόζογλου, όπως και παράγοντες του Νοσοκομείου Βόλου. Η συνάντηση κανονίστηκε στην επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Τσαμπίρας στο φράγμα Μαυρομάτι, όπου ζήτησε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη για να κλειστεί το ραντεβού, κάτι που έκανε αμέσως, δίνοντας εντολή στον επικεφαλής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας Αργύρη Κοπάνα.

Για να δούμε τι θα δούμε…

Δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος οι εργαζόμενοι του προγράμματος των ΜΚΟ της περιοχής μας, όπου απασχολούνται στις εργασίες εμφάνισης του Αρχαίου Θεάτρου Φθιώτιδων Θηβών. Όπως οι ίδιοι καταγγέλΛουν, εδώ και τρεις μήνες έχουν αρχίσει να δουλεύουν, αλλά χρήματα τίποτα. Κάποιοι εκ των ωφελουμένων έχουν οικογένειες και η ανάγκη για ρευστό είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Μήπως οι υπεύθυνοι του προγράμματος πρέπει να δώσουν μία λύση στο πρόβλημα;

 

Νέες δράσεις καθαριότητας σχεδιάζουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Αμαλιάπολης, της νεοσύστατης Κίνησης Νέων του χωριού και κάτοικοι. Από τη νέα εβδομάδα έχουν προγραμματίσει κι άλλες εξορμήσεις καθαριότητας, σε όλες τις παραλίες της περιοχής, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες καθάρισαν την παραλία «Βαλτά». Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με ένα ολόκληρο δίκτυ ψαρέματος, όπου το είχε εγκαταλείψει ασυνείδητος ψαράς. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες ενέργειες ανθρώπων που αγαπάνε τον τόπο τους και αναλαμβάνουν δύσκολες αποστολές σαν κι αυτές.

 

Ο δαίμων του Τυπογραφείου δεν μας άφησε ήρεμους να κάνουμε τη δουλειά μας και εκτός από το όνομα της Ευαγγελίας Κωτούλα, που την …εξαίρεσε από τα ονόματα των αριστούχων, δυστυχώς γράψαμε λάθος και το όνομα της νεαρής τραγουδίστριας του συγκροτήματος Rockbrakers που εμφανίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου. Έτσι, αντί να πούμε ότι στα φωνητικά ήταν η Δέσποινα Καραγεωργοπούλου, γράψαμε ….Αναστασία. Ζητάμε συγγνώμη και διορθώνουμε…

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.