Η παράσταση των μικρών χορευτών του Λυκείου των Ελληνίδων
Μενεξέδες και ζουμπούλια σκόρπισαν τα αρώματά τους στην ετήσια παράσταση των παιδικών χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου και των περιφερειακών τμημάτων Αλμυρού, Νέας Δημητριάδας και Αγίων Αναργύρων, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Δημοτικό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, έναν ιδανικό όπως αποδείχτηκε χώρο για παραστάσεις χορού.

Η παράσταση «Μενεξέδες και ζουμπούλια» ήταν αφιερωμένη στα λουλούδια και τα φυτά που είναι χιλιοτραγουδισμένα από τη δημοτική παράδοση σε κάθε περιοχή της Ελλάδας και μέρος από τη συλλογή τους χρησιμοποιήθηκε για μια ολοκληρωμένη παράσταση 2,5 ωρών.

Στο κατάμεστο θέατρο της Νέας Ιωνίας γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς και φίλοι καμάρωσαν τα παιδιά, που με απόλυτη αρμονία, αυθορμητισμό και πάθος έδειξαν τις χορευτικές τους δυνατότητες.

Παρουσίασαν χορούς από την Ήπειρο, τη Μικρά Ασία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, το Πήλιο, τα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα, τη Μακεδονία και τον Πόντο, ντυμένα με ανάλογες φορεσιές για την κάθε περιοχή.

Στην παράσταση συμμετείχε η παιδική ομάδα του περιφερειακού τμήματος χορού Αλμυρού, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Αντώνη Στάμου, με τους μικρούς χορευτές: Βούλγαρη Ελένη, Καλομοίρη Δήμητρα, Μακρή Παρασκευή, Μητράκο Δημήτρη, Μητράκου Μαρία, Μόρφη Ευφροσύνη, Μποντού Θεοδώρα, Πολυχρονοπούλου Μαρία, Σπύρα Ραφαέλα, Τάχου Μαρία, Τσίποτα Δέσποινα, Τσίποτα Ελένη, Χασιώτη Ευτυχία.

Στην επιτυχία της παράστασης συντέλεσαν οι: Διδασκαλία χορών εφήβων: Γιάννης Πραντσίδης, Εφήβων και παιδιών: Θανάσης Μπέας, Παιδιών: Αντιγόνη Ιωάννου, Ελένη Λιόλιου,  Άννα Κουτσελίνη, Αντώνης Στάμος. Επιμέλεια φορεσιών: Άσπα Καπουρνιώτη,  Ελένη Λεμονιτσάκη, Άννα Κουτσελίνη.

Χόρεψαν 250 παιδιά ηλικίας 4 – 18 χρόνων από το κεντρικό Λύκειο και τα περιφερειακά του Αλμυρού, των Αγίων Αναργύρων και της Νέας Δημητριάδος.

Η παράσταση έκλεισε με όλα τα χορευτικά τμήματα να βρίσκονται επί σκηνής και σε ένα κύκλο να χορεύουν τα γνωστά πανελλήνια συρτά «Λεμονάκι μυρωδάτο», «Μάνα μ’ σγουρός βασιλικός», «Νεραντζούλα», να γλεντούν, να χαίρονται και να απολαμβάνουν την ικανοποίηση της συμμετοχής και της εμπειρίας. Τα χειροκροτήματα που εισέπραξαν δήλωσαν την επιτυχία της παράστασης που κατάφερε να κάνει τους θεατές να τραγουδήσουν για τα λουλούδια που είναι τόσο όμορφα και αθώα όπως τα μικρά παιδιά.

 

Χορευτική παράσταση

και στο Σέσκλο

Χορευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι ομάδες ενηλίκων του Περιφερειακού τμήματος Αλμυρού την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στην πλατεία του Σέσκλου, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση που εδώ και χρόνια κλείνει τον κύκλο των μαθημάτων χορού που γίνονται στο Λ.Ε.Β. από Οκτώβριο μέχρι και Ιούνιο.

Η χορευτική ομάδα του Αλμυρού παρουσίασε νησιώτικους χορούς, εντυπωσίασε με τον παλμό και την ζωντάνια της καθώς και με τη μεγάλη συμμετοχή ατόμων στην εκδήλωση, που κατέληξε σε ένα αυθόρμητο γλέντι για όλες τις ομάδες ενηλίκων του Λ.Ε.Β., που ο αριθμός τους φέτος ξεπέρασε τα 320 άτομα. Το δυναμικό αποτέλεσμα και η προσέγγισή τους στην αυθεντικότητα των χορών οφείλεται στη συστηματική δουλειά και το ενδιαφέρον του δασκάλου τους Φώτη Σκαμαγκούλη

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.