Τα έργα του Δήμου στην Ευξεινούπολη«Σημαντικά έργα του Αλμυρού και ιδιαίτερα στη Δημοτική Κοινότητα Ευξεινούπολης, θα την φέρουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και θα την καταστήσουν πόλο έλξης επισκεπτών στο μέλλον.»

Αυτό αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Πρόεδρος Αλέκος Καραμπάσης και τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης και συνεχίζει:

«Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει όραμα –ακόμα και σε καιρούς κρίσης– σωστός σχεδιασμός, μεθοδικότητα και γνώση από τη Δημοτική Αρχή, τότε τα αποτελέσματα είναι θετικά προς όφελος του συνόλου των πολιτών.

Όταν οι εθνικοί πόροι είναι ανύπαρκτοι, η ανεργία εκτοξεύεται στα ύψη, στον Αλμυρό δημοπρατούνται έργα εκατομμυρίων από ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ, πράσινο ταμείο, εξοικονομώ), ως αποτέλεσμα της σωστής προετοιμασίας την περασμένη τετραετία από πλευράς Δημοτικής Αρχής στον τομέα των μελετών για το Δ’ πακέτο στήριξης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε ότι πέρασε το Γ’ πακέτο και στον Αλμυρό δεν ήλθε ούτε ένα ευρώ, λόγω έλλειψης προετοιμασίας και μελετών.

Σε ότι αφορά την Ευξεινούπολη, ολοκληρώθηκε το κτίριο του 2ου Νηπιαγωγείου σε χρόνο ρεκόρ –επτά μηνών– κόστους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ και στις αρχές φθινοπώρου προγραμματίζονται τα εγκαίνιά του.

Στις αρχές Αυγούστου δημοπρατείται η αναπαλαίωση του παλαιού κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου με προϋπολογισμό 405.000 ευρώ. Ήταν πραγματικά ο πόθος και το όνειρο όλων των κατοίκων να δουν το μοναδικό νεοκλασικό στολίδι (τύπου Συγγρού) να αναστηλώνεται. Ένα κτίριο που κτίστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, όπου μαθήτευσαν και αγάπησαν χιλιάδες μαθητές. Σώζονται τα μαθητολόγια του 1909, όπου λειτουργούσε διτάξιο θηλέων και τετρατάξιο αρρένων.

Παράλληλα, ανατέθηκε σε εργολάβο το Μουσείο Αναστασίας – Αύρας Παπαδοπούλου, το οποίο θα στεγάσει το αρχείο της, όπως και αυτό της μητέρας της. Με αυτή τη δωρεά διασώζεται και ένα δημόσιο πλέον παλαιό ευξεινουπολίτικο σπίτι. Ένας χώρος – σημείο αναφοράς για τους πρόσφυγες, όπου όλοι μαζί οι Σύλλογοι του τόπου θα αναπτύξουν πλούσια πολιτιστική δράση.

Ακόμη, μέχρι τις αρχές φθινοπώρου δημοπρατούνται οι λιμνοδεξαμενές του Ξηριά, ένα έργο που η Ευξεινούπολη το διεκδικεί από το 1996 και το τότε Κοινοτικό Συμβούλιο και που η σημερινή Δημοτική Αρχή προσεκτικά και μεθοδικά κατάφερε να εντάξει. Ένα έργο 20 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ένα έργο υποδομής, το οποίο θα εμπλουτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα, λύνοντας το αρδευτικό και αργότερα το υδρευτικό πρόβλημα, αναβαθμίζοντας όλη την γύρω περιοχή. Επίσης, είναι κοντά στην ένταξη και η μελέτη ανάδειξης των δύο λιμνών στα Ζηρέλια και η οποία αφορά υποδομές σε έργα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής.

Η Δημοτική Κοινότητα διεκδικεί, πιέζοντας τον Δήμο για το έργο της εισόδου από τον Αλμυρό, ένα κομμάτι επικίνδυνο, στο οποίο έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και καθημερινά γίνονται ατυχήματα.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Όλα τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα στα πλαίσια της σημερινής οικονομικής συγκυρίας. Ωστόσο, για την αντιμετώπιση της καθαριότητας και γενικότερα της καθημερινότητας είναι απαραίτητη η κατανόηση και η δική σας συμβολή, βοήθεια και συνεργασία. Ας μην τα ζητάμε όλα από το Δήμο, αλλά ο καθένας ας προσέχει και ας έχει καθαρό τον χώρο του. Όλοι έχουμε τις συλλογικές, αλλά και τις ατομικές μας ευθύνες.

Για ότι χρειάζεστε, το γραφείο μας είναι ανοικτό καθημερινά.

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη

της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.