Δηλητηρίασαν δυο σκυλιά σε αυλή της οδού Βόλου


Εικόνα φρίκης αντιμετώπισε μία Αλμυριώτισσα ιδιοκτήτρια δύο σκύλων στην οδό Βόλου στον Αλμυρό,  όταν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου -στις 1 π.μ. επιχείρησε να τα βάλει μέσα στο σπίτι, αργά δυστυχώς που σπάνια τύχαινε, ώστε να μην ενοχλούν, βράδυ και μεσημέρι σεβόμενη τις ώρες κοινής ησυχίας.

Διατηρούσε δύο σκυλιά, που τα είχε μαζέψει κουτάβια ακόμα, αδέσποτα από τον δρόμο και τα φιλοξενούσε στην αυλή της, έχοντας περιφράξει καλά, τόσο για να μην φεύγουν και ενοχλούν, όσο και για να είναι σίγουρη ότι κανείς δεν θα τους κάνει κακό, όσο αυτή δούλευε και τα σκυλιά ήταν απροστάτευτα.

Δυστυχώς η περίφραξη -κάγκελα1.60 μέτραύψος με δίχτυ επιπλέον- δεν μπόρεσε να τα σώσει από την κακία και το φθόνο περιοίκων, γιατί -όπως εξηγεί στο Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου «Κόσμος και Φύση»- μόνο γείτονες θα γνώριζαν πως και πότε να δράσουν ανενόχλητοι!

Το ένα ήταν ήδη πεθαμένο το άλλο, χαροπάλευε. Ο κτηνίατρος που έφθασε λίγη λεπτά αργότερα, παρά το προχωρημένο της ώρα,- προσπάθησε όλη νύχτα να το σώσει, αλλά μάταια, το σκυλί ξεψύχησε μετά από μια μαρτυρική νύχτα στις 7 π.μ.

Η κτηνιατρική εξέταση έδειξε ότι τα σκυλιά πέθαναν δηλητηριασμένα, ενώ αναμένεται και η τοξικολογική που ζήτησαν να γίνει οι ιδιοκτήτες των σκύλων, για να ενταχθεί στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν το πρωί του Σαββάτου, 2 Αυγούστου, στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού.

Και βέβαια παραμένει το ερώτημα. Γιατί τόση κακία; Σε τι έφταιξαν δύο αδύναμα συναισθανόμενα πλάσματα; Έχεις κάποιο πρόβλημα με τον γείτονα σου; Δεν μπορείς να το λύσεις με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παρά μαίνεσαι εναντίον ανυπεράσπιστων ζώων;. Θα πας στην εκκλησία μετά;  Γιατί; Θα ζητήσεις άφεση η θα προσκυνήσεις σαν να μην συνέβη τίποτα; Είσαι δολοφόνος και δη στυγνός, αφού δεν σέβεσαι τη ζωή.

 

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

ΦΛΩΡΙΚΑ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ-ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ

τηλ. επικοινωνίας 24280 99006 ή 6938 060 539

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.