Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού full screen background image

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης του Αλμυρού

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό, προγραμματίζει ο Δήμος Αλμυρού.

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, θα παρουσιαστούν συγκροτήματα με παραδοσιακούς χορούς και πιο συγκεκριμένα το παιδικό τμήμα του Δήμου Αλμυρού, ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης και το Λύκειο Ελληνίδων – Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού.

Επιπλέον, την ερχόμενη Κυριακή 19 Αυγούστου στις 7 το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Αλμυρού θα διέλθει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αλμυρού,

Για τις 10 το πρωί –της ίδιας ημέρας- έχει προγραμματιστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον δικηγόρο Αντώνιο Τσολάκη.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας, ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, στις 9, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ωδείου (Παλαιό Γυμνάσιο), θα δοθεί συναυλία με τη συμμετοχή της Χορωδίας του ΚΑΠΗ Αλμυρού και της Μαντολινάτας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παραμείνει ανοιχτή η Δημοτική Πινακοθήκη.
Αφήστε μια απάντηση