Με τη Γιορτή της Ελιάς και Latin party κλείνει το 1ο Φεστιβάλ Αμαλιάπολης
Ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο το 1ο Φεστιβάλ Καλών Τεχνών Αμαλιάπολης 2012, το οποίο άρχισε την Παρασκευή 3 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις του τρέχοντος Σαββατοκύριακου περιλαμβάνουν Γιορτή Ελιάς το Σάββατο 11 Αυγούστου, όπου θα γίνει στη θέση «Καραντίνα». Οι ελαιοπαραγωγοί της Μιτζέλας, για πρώτη φορά, συναντιούνται σε μία γιορτή του εξαιρετικού τοπικού προϊόντος, με ομιλητές και κεράσματα από τους ίδιους, αλλά και από τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Αμαλιάπολης. Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.

Σήμερα το βράδυ, Κυριακή 12 Αυγούστου, πέφτει η αυλαία του Φεστιβάλ, με Latin Party, στην «Καραντίνα», με χορό στους ξέφρενους ρυθμούς της salsa, του mambo, της samba και του tsa-tsa-tsa, όπως αναφέρουν στο αναλυτικό τους πρόγραμμα οι διοργανωτές.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, τις προηγούμενες ημέρες περιλάμβαναν αφιέρωμα στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, προβολή ταινιών μικρού μήκους από το διαγωνιστικό τμήμα του 6ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού μήκους «PSAROKOKALO», προβολή ντοκιμαντέρ, όπως και την παρουσίαση του βιβλίου «Κάθε 29 του Φλεβάρη» του Αλέξανδρου Νίκα, με ομιλητές την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του «Λαού του Αλμυρού» Βιβή Τσιντσίνη και τους ερασιτέχνες ηθοποιούς Δημήτρη Ντούκα και Εύη Σαμαρά.

 

Επίσης, η Ομάδα Κεραμικής του Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλμυρού, παρουσιάζει το έργο της και σας προσκαλεί στις 11-12-13 Αυγούστου στην Πλατεία της Αμαλιάπολης και στις 14-15 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευξεινούπολης.

Μπάμπης Παπαρρίζος

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.