Ο Σύλλογος Οξυωτών Ν. Αγχιάλου στο Θέατρο «Δώρα Στράτου»
Ο Σύλλογος Οξυωτών Νέας Αγχιάλου συμμετείχε την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 στο φεστιβάλ “Εμμέλεια 2012”, όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον ομώνυμο Σύλλογο.

Πρόκειται για τη Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων που διοργανώνει το Θέατρο «Δώρα Στράτου» με το τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO για 11η συνεχή χρονιά. Συμμετέχουν εκλεκτά συγκροτήματα με ελεγμένο πρόγραμμα, μέσα στο προπύργιο του ελληνικού χορού εδώ και 59 χρόνια.

Ο Σύλλογος Οξυωτών Νέας Αγχιάλου καταχειροκροτούμενος από το κοινό παρουσίασε χορούς και τραγούδια από την Θεσσαλία.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχαν ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών, ο Σύλλογος Γυναικών Άνδρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρολίμνης Πέλλας,
ο Μορφωτικός και Καλλιτεχνικός Όμιλος Κερατέας «Απόλλων» και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Αχαρνών «Ο Κόκκινος Μύλος».

Τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου πλαισίωσε ορχήστρα αποτελούμενη από τους: Άρη Ντίνα τραγούδι-λαούτο, Βούζα Θωμά-κλαρίνο, Γιώργος Ντίνα- ντέφι. Πάνο Τάσο-βιολί, ενώ οι χορευτές και οι χορεύτριες συνόδευσαν τραγουδώντας πολλούς από τους θεσσαλικούς χορούς.

Η συμμετοχή σ’ αυτό το Φεστιβάλ ολοκληρώνει μια μεστή πολιτιστική και χορευτική χρονιά που σημαδεύτηκε από τις εμφανίσεις των τμημάτων του Συλλόγου Οξυωτών τόσο στην Νέα Αγχίαλο όσο και στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας που προσκλήθηκε.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.