Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Αλμυρού - Λαός Του Αλμυρού

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Αλμυρού

Τελετή Αγιασμού και έναρξη παραδόσεων των μαθημάτων της νέας χρονιάς για τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Αλμυρού, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, 1ης Οκτωβρίου.

Ο Αγιασμός, καθώς και οι παραδόσεις των μαθημάτων έγιναν στις αίθουσες του Κέντρου Νεότητος του Ιδρύματος Στεργίου, που βρίσκεται στην οδό Αθηνών, κοντά στην πλατεία του Αλμυρού, στις κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες του οποίου θα λειτουργεί από δω και στο εξής η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, η οποία μέχρι πέρυσι λειτουργούσε στο υπόγειο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

Όπως μας ενημέρωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Επαρχίας Αλμυρού, π. Γεώργιος Μπέκας, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό, το Κέντρο Νεότητος είναι ένας χώρος που δημιουργήθηκε μετά από προσπάθειες πολλών ετών με σκοπό να φιλοξενήσει πολλές και αξιόλογες δραστηριότητες, που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των συντοπιτών μας, και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ιεροψάλτες, διδάσκαλοι βυζαντινής μουσικής, παλαιότεροι και νέοι μαθητές της Σχολής, μεταξύ των οποίων ο κ. Μιχάλης Μελέτης, Πρωτοψάλτης και υπεύθυνος της Σχολής του Αλμυρού, ο κ. Βασίλης Πρασσάς, Πρωτοψάλτης στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ο π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, ο οποίος παραδίδει μαθήματα στις δύο πρώτες τάξεις, και ο κ. Δημήτρης Μανώλης, διδάσκαλος των μεγαλύτερων τάξεων της Σχολής, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι λειτουργεί περισσότερα από 30 χρόνια στον Αλμυρό.

Τα μαθήματα στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής διαρκούν πέντε χρόνια και όσοι ολοκληρώσουν τη φοίτηση μπορούν να αποκτήσουν το ανάλογο πτυχίο, το οποίο, μετά από δύο χρόνια επιπλέον φοίτησης παρέχει τη δυνατότητα στους κατόχους του να γίνουν οι ίδιοι διδάσκαλοι.

Τις ευχές των διδασκόντων για την καλή χρονιά συνόδεψαν και οι ευχές να καλυφθούν τα αναλόγια όλων των εκκλησιών της περιοχής από ανθρώπους που θα αγαπούν τη βυζαντινή μουσική, διαθέτοντας παράλληλα και ολοκληρωμένες γνώσεις.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.