Επετειακή εκδήλωση για τα 105 χρόνια της Ευξεινούπολης
Επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 105 χρόνων από τη θεμελίωσή του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε επιμνημόσυνος δέηση για όλους τους αποβιώσαντες Ευξεινουπολίτες, καθώς και αρτοκλασία.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Χρύσα Μαρδάκη, λαμβάνοντας το λόγο αναφέρθηκε στις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν την ίδρυσή του, τη δύναμη ψυχής και τη θέληση με την οποία πάλεψαν για να στεριώσουν στον καινούργιο τόπο, ενώνοντας σιγά – σιγά τις ζωές τους μ’ εκείνους που αργότερα έγιναν κάτοικοι του ίδιου χωριού και συμβιώνοντας αρμονικά μέχρι σήμερα.

Η κ. Μαρδάκη τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του εορτασμού αυτής της επετείου κάθε χρόνο από δω και στο εξής, αποδεχόμενη και την πρόταση του π. Γεωργίου Μπέκα για την πραγματοποίηση μιας γιορτής, στην οποία θα λάβουν μέρος όλοι οι Ευξεινουπολίτες.

Στην επετειακή εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλμυρού, Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευξεινούπολης, Αλέκος Καραμπάσης, τοπικοί παράγοντες, καθώς και πλήθος κόσμου, ενώ μετά το πέρας αυτής, ο διοργανωτής Πολιτιστικός Σύλλογος δεξιώθηκε όλους τους παρευρισκόμενους στα γραφεία του, προσφέροντας γλυκά και αναψυκτικά.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 

 

 

  

 

 

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.