ΣΤΑ ΠΕΤΑΧΤΑ – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης -έκδοση 7/10/2012


Στα πεταχτά

Σε ασπρόμαυρες σελίδες σήμερα (λόγω του ένθετου για τη θέρμανση – διακόσμηση) το δισέλιδο του «Δελτίου Θυέλλης». Επιτέλους βρήκαμε το φυσικό μας …φόντο.

Η περασμένη Δευτέρα 1η Οκτωβρίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία. Στην Ελλάδα, καμία έμπνευση από τους κρατούντες… Έπρεπε τις νέες περικοπές συντάξεων και τις αυξήσεις του συντάξιμου ορίου ηλικίας, να τις ανακοινώσουν εκείνη τη μέρα. Προς «τιμήν» της Τρίτης Ηλικίας, η οποία πρέπει συλλήβδην να παρασημοφορηθεί για την …αντοχή της.

 

Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους – μαϊμού, που δεν πήγαν να απογραφούν, ανακάλυψε η Διοίκηση του ΙΚΑ. Και οι άλλοι, δηλαδή, οι περισσότεροι, που πήγαν και απογράφηκαν, τι είναι; Μήπως απόμαχοι σε υποχρεωτική …δίαιτα; (Οσονούπω κι αυτοί …φαντάσματα θα γίνουν).

 

Στο ΣΔΟΕ διαβιβάστηκε -τελικά- από το Μέγαρο Μαξίμου, η περιβόητη λίστα με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέστειλε στο γραφείο του πρωθυπουργού τη λεγόμενη «λίστα Λαγκάρντ». Από εκεί, το Μέγαρο Μαξίμου τη διαβίβασε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Ε ρε, γλέντια που έχουν να γίνουν…

 

Άλλα μας καταγγέλλουν οι πολίτες, τελείως άλλα ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του Δήμου, που επιμένουν ότι το σχετικό πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών  συνεχίζεται κανονικά. Μήπως πρέπει να κάνουμε τους …ντετέκτιβ, για να βρούμε την άκρη και ποια είναι η αλήθεια;

 

Μπορεί μεν από τα Κέντρα Υγείας να λείπουν οι γιατροί, αλλά από …κηπουρούς είναι κομπλέ. Ευτυχώς, γιατί όταν οι ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού θα μας στέλνουν πρόωρα στα ..θυμαράκια, μπορεί να φιλοτιμηθούν να μας φέρουν και κανένα λουλουδικό.

 

Αν θέλεις να γίνεις ευτυχισμένος για μια στιγμή, εκδικήσου… Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος για μια ζωή, συγχώρεσε…

 

Όταν θα πεθάνω, θέλω να με θάψουν οι φίλοι μου. Αυτοί ξέρουν… Δεν θα ‘ναι η πρώτη τους φορά.

 

Σ’ αυτή τη χώρα, για να γίνει επανάσταση, πρέπει να φτάσει η τιμή του freddo στα 10 ευρώ.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.