«Πάμε σινεμά… στο θέατρο» της παιδικής θεατρικής ομάδας του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, 8 Δεκεμβρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση – “μιούζικαλ’’, «Πάμε σινεμά… στο θέατρο» της παιδικής θεατρικής ομάδας του Λαογραφικού Μορφωτικού Ομίλου Πτελεού.

Η παράσταση ξεκίνησε με την παρουσίαση της ιστορίας του κινηματογράφου και ακολούθησαν χαρακτηριστικά αποσπάσματα ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών. Το έργο δύσκολο, ακόμα και για επαγγελματίες ηθοποιούς, αφού τα παιδιά έπρεπε να ενσαρκώσουν χαρακτήρες ταινιών, που έχουν «χρωματίσει» με το ιδιαίτερο ταλέντο τους, «ιερά τέρατα» του ελληνικού κινηματογράφου.

Έμφαση δόθηκε στη μουσική και χορογραφία των ταινιών. Σ’ αυτό το κομμάτι τα παιδιά πραγματικά ξεφάντωσαν και μας παρέσυραν με τη φρεσκάδα τους, σε ρυθμικά χειροκροτήματα.

Για να ζηλέψουν όσοι δεν πρόλαβαν να έρθουν, αναφέρουμε την πανδαισία της εικόνας και του ήχου: «Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο», συνοδευόμενο από το «Γαρύφαλλο στ’ αφτί», «Η κυρία Δήμαρχος», «Τα κίτρινα γάντια», «Η Αλίκη στο ναυτικό», με το «Τράβα μπρος», «Δεσποινίς Διευθυντής», «Η χαρτοπαίχτρα», «Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» και «Στενάχωρη καρδιά», «Γοργόνες και μάγκες» με το «ο άντρας που θα παντρευτώ», «Το ανθρωπάκι», «Το πετεινάρι» και ηχητικά αποσπάσματα και άλλων ταινιών με τον «Ζήκο» να κλέβει την παράσταση.

«Τα παιδιά, μέσα από όλη την διαδικασία και μέχρι σήμερα, στη δεύτερη παρουσίαση της παράστασης (η 1η έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε στις 29 Ιουνίου) μαθήτευσαν και «δημιούργησαν» πολιτισμό, εργάστηκαν με συνέπεια και έδωσαν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», ήταν μερικά από τα σχόλια που ακούστηκαν από τους ομιλητές.

Εμψυχωτές και εργάτες για την παράσταση, υπήρξαν η Ράνια Θεοδωρογιάννη – Χατζηπλή, η Εύη Μακρή, η Σοφία Χατζηπλή, η Λένα Παπαλεξοπούλου και ο Κώστας Κολώνης.

Ευχόμαστε στη θεατρική ομάδα καλή συνέχεια και ευχαριστούμε για τις πολύ όμορφες στιγμές.

 

Τσιντσίνη Βιβή

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.