Στα πεταχτά - γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης - έκδοση 23/12/2012 - Λαός Του Αλμυρού

Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 23/12/2012

Ο Αρμαγεδδώνας που πολλοί περίμεναν (προχθές Παρασκευή) επίσημα δεν ήρθε… Λίγοι κατάλαβαν ότι κι όμως …ήρθε!!! Κυκλοφορεί ανάμεσά μας… Κι όσοι καταλαβαίνουν, τον φωνάζουνε …Στουρνάρα.Ζεστάθηκε κάπως η τοπική χριστουγεννιάτικη αγορά, με την πληρωμή του υπολοίπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών. Κι αυτό φάνηκε αμέσως, από την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι, πρώτα – πρώτα στα γεμάτα …τσιπουράδικα. Μακάρι, μετά τις γιορτές, να γράψουμε απολογιστικά το ίδιο και για τα εμπορικά καταστήματα (όσα απέμειναν να αντέχουν).

 

Από προχθές Πέμπτη έβαλαν τέλος στις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί, με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Έτσι, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν και πάλι να προμηθεύονται κανονικά τα φάρμακά τους, με πίστωση.

 

Τις τελευταίες μέρες, οι πάσης φύσεως απεργούντες ανά την Ελλάδα αναστέλλουν ένας – ένας τις κινητοποιήσεις τους. (Ε, όχι να χάσουμε και τα Χριστούγεννα…)

 

Περίπου 2.000 Έλληνες είναι γραμμένοι στη λίστα Λαγκάρντ. Οι υπόλοιποι (κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες) είναι γραμμένοι στη λίστα του …ΟΑΕΔ.

 

Τα κατάφερε ο Στουρνάρας στον Άρειο Πάγο και ισχύει τελικά το να εισπράττεται το χαράτσι για τα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

 

Με το που μας αναβάθμισαν οι παγκόσμιοι οικονομικοί δολοφόνοι, άρχισαν και τα «ράλι» με τις τραπεζικές μετοχές, στη Σοφοκλέους. Όσοι απομείνατε να παίζετε χρηματιστήριο, προσέξτε και μην παίρνετε πολύ θάρρος.

 

Μόλις έστρωσαν λίγο τα πράγματα με το Ελληνικό χρέος, άρχισε να παίρνει πάλι τα πάνω του και το ευρώ…

 

Περιμένετε σε λίγο να ξεχυθούν οι Έλληνες οικολόγοι και οικολογούντες, κατά της αιθαλομίχλης, η οποία επιβαρύνει δραματικά την ατμόσφαιρα, από την καπνιά του τζακιού και της ξυλόσομπας. Δεκαπλάσια των ρύπων του πετρελαίου, λένε οι ειδικοί. Πας ν’ αποφύγεις το πετρέλαιο; Ακριβαίνει αίφνης η ΔΕΗ. Καις καυσόξυλα; Ρυπάνεις το περιβάλλον. Κοντολογίς, όπου ο φτωχός κι η μοίρα του…

 

Στη μείωση προσωπικού του «Ριζοσπάστη», αλλά και σε όσους «βρήκαν ευκαιρία να χτυπήσουν το ΚΚΕ», με αφορμή αυτό το γεγονός, αναφέρεται άρθρο της εφημερίδας, την περασμένη Τετάρτη, όπου τονίζεται ότι «η μείωση προκύπτει σαν αναγκαιότητα, για να συνεχίσει να εκδίδεται απρόσκοπτα το Όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ». (Πάγωσε η τσιμινιέρα – φτωχαίνει και ο Περισσός).

 

Ενώ άλλες χώρες παραιτούνται της συμμετοχής τους στον προσεχή μουσικό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον, η Ελλάδα -λένε- κατάφερε να βρει χορηγό και θα συμμετάσχει. (Εμείς; ο κοσμάκης; Θα βρούμε κανένα …χορηγό, να μας επιδοτήσει για τον μπακάλη και το φούρναρη της γειτονιάς;)

 

Απολαυστικός διάλογος:

-Πώς πάει το παιδί μου, δάσκαλε;

-Πρόβατα έχετε;

-Όχι.

-Να πάρετε…

 

Και το άλλο:

Πώς να γίνω σωστός, ρε μάνα, όταν από μικρό με έβαζες να βλέπω:

-Τον Ταρζάν να τριγυρνάει γυμνός.

-Την Σταχτοπούτα να γυρνάει σπίτι μεσάνυχτα.

-Τον Πινόκιο να λέει ψέματα.

-Τον Αλή Μπαμπά να είναι κλέφτης (με άλλους 40).

-Τη Χιονάτη να μένει σ’ ένα σπίτι με 7 άνδρες.

-Τον Ποπάι να καπνίζει και να έχει τατουάζ.

-Τα χαζά Στρουμφάκια, να τα κάνει κουμάντο ο σοφός μπαρμπα-Στρουμφ.

-Τον Μπάτμαν να οδηγεί τρέχοντας με 320 χλμ./ώρα και

-Τον Πάκμαν να τρέχει σ’ ένα σκοτεινό δωμάτιο με ηλεκτρονική μουσική, καταπίνοντας χαπάκια που τον έκαναν να σπιντάρει…

Πες μου, πώς;

 

Κι αφού τελικά δεν καταστραφήκαμε, τι λέτε; Πάμε για Χριστούγεννα;
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.