Ο Πλάτανος τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο (βίντεο - φωτο) - Λαός Του Αλμυρού

Ο Πλάτανος τίμησε τον Πολιούχο του Άγιο Αθανάσιο (βίντεο – φωτο)

Τη μνήμη του Πολιούχου του Μεγάλου Αθανασίου τιμά και φέτος ο Πλάτανος με κατάνυξη και κάθε επισημότητα.

Σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου, στις 6 το απόγευμα εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Πλατάνου, όπου χοροστάτησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς Νεκτάριος Υφαντίδης, ο Πρόεδρος του τοπικού Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Βελισάριος Χριστόπουλος, καθώς και οι ιερείς Δημήτριος Σπαθής, Χρήστος Μπούντης, Χαρίτων, Ευστάθιος Βαρβαρέλης και Σίμων Δερβίσης, με τη συνοδεία χορωδίας ιεροψαλτών (κλικ στο link για να δείτε το βίντεο).

http://www.youtube.com/watch?v=IOYv2WQqyIY&feature=youtu.be

Μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού, μιάμιση ώρα περίπου αργότερα, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της Ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλμυρού.

Πλήθος πιστών τίμησε και φέτος με την παρουσία του τη μνήμη του Αγίου, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και ο καλός καιρός μέσα στην καρδιά του χειμώνα, σε αντίθεση με το τσουχτερό κρύο της προηγούμενης χρονιάς. Μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής ακολουθίας οι εορτάζοντες δέχτηκαν τις ευχές πολλών φίλων και συμπολιτών.

Τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Αθανασίου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Χατζηδημητρίου, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Τσαμπίρας και Αθανάσιος Σαρρής, ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας Χρήστος Βούλγαρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Καλλές, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Αθανάσιος Βαρβαρέζος και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αύριο, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου, στις 7:30 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.