Σκάνδαλο με πλαστογραφημένες επιταγές στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σούρπης
Μήνυση για πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος κατέθεσε ο πρώην Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σούρπης Κώστας Σώμος εναντίον των δύο υπαλλήλων του Συνεταιρισμού και του εργολάβου που κατασκεύασε το Ελαιοτριβείο και κατά παντός υπευθύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση κατατέθηκε για πλαστογραφημένες επιταγές άνευ αντικειμένου τις οποίες –σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πλευρά Σώμου- οι δύο υπάλληλοι του Συνεταιρισμού από το 2004 μέχρι το 2010 υπέγραφαν για λογαριασμό του Σώμου, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Οι υπάλληλοι φέρονται να υπέγραφαν επιταγές διευκόλυνσης (άνευ αντικειμένου) στον εργολάβο που κατασκεύασε το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού, τις οποίες ο τελευταίος προεξοφλούσε σε Τράπεζα. Οι επιταγές ήταν μεταχρονολογημένες και όταν αυτές έληγαν, ο ίδιος κατέθετε το σύνολο του αντιτίμου των επιταγών, προκειμένου να καλυφθούν.

Αυτό γινόταν από το 2004, όταν και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του ελαιοτριβείου, μέχρι και το 2010. Το συνολικό ποσό των επιταγών που κόπηκαν, προεξοφλήθηκαν και καλύφθηκαν στη συνέχεια, ανέρχεται στα 6-7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο εργολάβος δεν κατάφερε να καλύψει επιταγές που είχε προεξοφλήσει, αξίας 400.000 ευρώ.

Μπάμπης Παπαρρίζος

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.