Αποκριάτικες εκδηλώσεις από τον Λαογραφικό Όμιλο Πτελεού


Στου Πτελεού την πλατεία

τραγούδια, κέφι, οχλαγωγία.

Γλέντι ετοιμάζει ο Λαογραφικός

θα γίνει της αποκριάς χαμός!

 

Πλούσιες εκδηλώσεις –καρναβαλικές και μη- προγραμματίζει για το τριήμερο 15-17 Μαρτίου (Παρασκευή έως Σάββατο) στο Πτελεό ο Λαογραφικός και Μορφωτικού Ομίλου ου χωριού.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2012, στις 4 το απόγευμα, θα λάβει χώρα μελωδικό σεργιάνι από τη χορωδία του Λαογραφικού στα σοκάκια του Πτελεού, τραγουδώντας καντάδες και αποκριάτικα τραγούδια. Στις 7 μετά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει αποκριάτικο πάρτυ από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού στην «Hacienda».

Το Σάββατο 16 Μαρτίου, παίρνουν σειρά οι δύο θεατρικές παραστάσεις από τις θεατρικές ομάδες του Λαογραφικού, στο Γυμνάσιο Πτελεού με ώρα έναρξης στις 6 και μισή το απόγευμα. Η πρώτη παράσταση έχει τίτλο «Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» του Ευγένιου Τριβιζά, ενώ θα ακολουθήσουν «Οι Όρνιθες» του Αριστοφάνη.

Τέλος, την Κυριακή 17 Μαρτίου, είναι προγραμματισμένο το «Κυνήγι του χαμένου θησαυρού» από τα παιδιά όλων των σχολείων του Πτελεού, ενώ ο Όμιλος καλεί όλους τους κατοίκους στο γλέντι.

Στις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα γίνει το παραδοσιακό άναμμα της φωτιάς στην Πλατεία του χωριού, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστούν αποκριάτικα προγράμματα από τα τμήματα λάτιν, χιπ-χοπ, τμήμα παραδοσιακών χορών (παιδικό και ενηλίκων) και της χορωδίας του Λαογραφικού Ομίλου.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με το κάψιμο του καρνβάλου, το βράδυ της Κυριακής, όπου θα ακολουθήσει χορός για όλο τον κόσμο και διασκέδαση σε αποκριάτικους ρυθμούς!

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.