Γιόρτασε τις απόκριες το Παράρτημα Αλμυρού στο Λύκειο Ελληνίδων (video – φωτο)

Βουτηγμένη στο κυνήγι της καθημερινότητας, σα ρομποτάκι, ξεκίνησα για το καθιερωμένο μάθημα χορού του Λυκείου Ελληνίδων. Είχα ξεχάσει τα λόγια του δασκάλου μας Φώτη Σκαμαγκούλη «την επόμενη εβδομάδα, λέμε να κάνουμε μια γιορτούλα, όπως μας βγει… με λίγα φαγητά, λίγο κρασάκι και πολύ χορό…».

Ήταν ευχάριστη έκπληξη λοιπόν, όταν φθάνοντας στην αίθουσα βρήκα οικείους μου να χορεύουν, να πίνουν, να γελούν, να πειράζουν ο ένας τον άλλο, με κομφετί και σερπαντίνες μπερδεμένες στα πόδια τους και το γαϊτανάκι στην άκρη να μας περιμένει…

Δεν είναι και καμιά σπουδαία είδηση να σας μεταφέρω, η χθεσινή γιορτή… Όμως, ένιωσα την ανάγκη να θυμίσω με αυτό το αρθράκι, πόσο εύκολα μπορούμε όλοι μας να διασκεδάσουμε, να αγκαλιαστούμε, να πιάσουμε τα χέρια μας σε ένα χορό και να σκορπίσουμε την καθημερινότητά μας.

Επίσης, δράττομαι της ευκαιρίας, να ευχαριστήσω τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου και του Παραρτήματος του Αλμυρού, γιατί και με τη δική τους συνδρομή -ανάμεσα στους αξιόλογους συλλόγους του Αλμυρού- μου έδωσαν την ευκαιρία τα παιδιά μου και εγώ, να έχουμε ακούσματα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αλλά και να μάθουμε χορούς από τους τόπους καταγωγής των παππούδων μας.

Καλή συνέχεια εύχομαι… Να το ξανακάνουμε σύντομα.

 

Τσιντσίνη Βιβή

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.