Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών από την ΚΝΕ Αλμυρού - Λαός Του Αλμυρού

Εκδήλωση κατά των ναρκωτικών από την ΚΝΕ Αλμυρού

Με σύνθημα «ΖΩΗ ολόκληρη, όχι με δόσεις – αγώνας ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά», την περασμένη Κυριακή 24 Μάρτη στις 7 το απόγευμα, στο πολιτιστικό κέντρο Αλμυρού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά των ναρκωτικών, από την ΚΝΕ Αλμυρού.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Ντακούμης Βασίλης κοινωνιολόγος και ο Φακριάδης Πασχάλης, στέλεχος της ΚΝΕ. Ενημερωθήκαμε γύρω από το κοινωνικό πρόβλημα, με πλήθος στατιστικών στοιχείων, δυστυχώς δυσοίωνων. Αξίζει τον κόπο να σταθούμε σ’ αυτά της ηλικίας της πρώτης χρήσης, η οποία το 2004 ήταν στους 17χρονους και σήμερα είναι στους 14χρονους, μαθητές δηλαδή Γυμνασίου.

Ομιλητές και κοινό έδωσαν έμφαση στην ανάγκη οι νέοι να βρουν ταύτιση και αξίες, ώστε να μείνουν μακριά από κάθε είδους εξαρτήσεις και ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί στην κοινωνία μας το ποσοστό μη χρηστών της νεολαίας.

Επίσης τονίστηκε ότι η εξάρτηση στο ποτό, είναι ιδιαίτερα συχνή και επικίνδυνη, αλλά και ύπουλη, αφού οι περισσότεροι αργούν πολύ να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν εξαρτηθεί από αυτό, για να διασκεδάσουν, να χαλαρώσουν, να ξεκινήσουν ή να τελειώσουν την ημέρα τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία μαθητικού συγκροτήματος και διανομή πληροφοριακού υλικού.

 

Τσιντσίνη Βιβή
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.