ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ - γράφει ο Μπάμπης Παπαρρίζος - έκδοση 24/3/2013 - Λαός Του Αλμυρού

ΣΤΑ ΠΕΡΙΞ – γράφει ο Μπάμπης Παπαρρίζος – έκδοση 24/3/2013

Μεγαλοπρεπέστατο ήταν το ΟΧΙ που είπαν οι Κύπριοι αδελφοί μας σε όσα απεργάζονται για τις τύχες τους τα ευρωπαϊκά (γερμανικά) «όρθια κουστούμια». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια μετά το πρώτο μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν, με την ιστορική φράση «Παρέλαβα Κράτος, δεν θα παραδώσω κρατική οντότητα», με την οποία οι Κύπριοι αποφάσισαν να αντιταχθούν στη μοίρα που θα τους επέβαλαν οι …διασώστες τους. Οι παραλληλισμοί αναπόφευκτοι, σε σχέση με την ελληνική κατάσταση και τα Μνημόνια που εμείς (οι 300 για να ακριβολογούμε) δεχτήκαμε, ως τη μοναδική επιβεβλημένη λύση …σωτηρίας.

Η Κύπρος απέδειξε ότι υπάρχουν ακόμα λαοί στην Ευρώπη που ξέρουν να αντιστέκονται και να συνειδητοποιούν με πολιτική ωριμότητα ότι δεν αποτελεί λύση η καταλήστευση και καταδυνάστευση του λαού στα οικονομικά προβλήματα των Τραπεζών και του Κράτους, που τις περισσότερες φορές η «δημιουργική λογιστική» έχει τον τρόπο να εφευρίσκει. Με προφανείς σκοπούς την απώλεια κεκτημένων και καταβαράθρωση μισθών και συντάξεων.

Αυτό που φοβόταν οι Γερμανοί -αλλά κυρίως οι Έλληνες πολιτικοί- ήταν ένα πιθανό ΌΧΙ των Κυπρίων για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Ένα ΝΑΙ των Κύπριων θα επέτεινε την εφαρμογή μιας αποδεδειγμένα λανθασμένης συνταγής και θα αποδείκνυε κυρίως στην Ελλάδα ότι η πολιτική των Μνημονίων είναι αναπόφευκτη και μονόδρομος.

Αυτή είναι η σημαντικότερη απώλεια για τους δανειστές μας αλλά και τους εσωτερικούς ταγούς, μετά το ΟΧΙ των Κυπρίων. Η απώλεια μονιμοποίησης. Όσο για μας, το ΌΧΙ μας …μελαγχολεί τρόπον τινά. Μας μελαγχολεί, διότι μας αφήνει με την πικρία να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι τα Μνημόνια και τα Μεσοπρόθεσμα είναι «πουκάμισα αδειανά». Θα πρέπει να μάθουμε την τέχνη να λέμε όχι – μια τέχνη που δυσκολεύει πολλούς.

 

Είναι απορίας άξιο ο τρόπος με τον οποίο απαντούν οι Φιλοζωικοί Σύλλογοι προς το Δημοτικό Συμβούλιο και οι απειλές για μηνύσεις μελών του, για σκέψεις και απόψεις που εκφράστηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος. Δεν πρόκειται ο γράφων και η στήλη να γίνει αυτόκλητος συνήγορος κανενός, αλλά να εκφράσει την άποψη πολιτών που καθημερινά απειλούνται από αδέσποτα. Είναι καθημερινότητα πλέον για τους κατοίκους όλης της πόλης του Αλμυρού –και όχι μόνο του Κέντρου- να συναντά και συχνά να απειλείται από αγέλες αδέσποτων ζώων, που τα μέχρι πρότινος αφεντικά τους επέλεξαν να εγκαταλείψουν για δικούς τους λόγους. Ο Δήμος, με τα όσα πενιχρά μέσα διαθέτει, προσπαθεί να βάλει μία σειρά, με πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, κάποιες από αυτές σωστές, κάποιες άλλες όχι. Η γνώση σχετικά με τη Νομοθεσία μπορεί να απουσιάζει από αρκετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους αναγνωρίσει κανείς αγαθές προθέσεις.

Από την άλλη, οι Φιλοζωικοί που διαθέτουν τις γνώσεις και έχουν ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα, επιλέγουν μία στάση εχθρική απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ θα περίμενε κανείς να προσφέρουν με την τεχνογνωσία τους που σίγουρα διαθέτουν κάποια μέλη τους. Αντί αυτού, σε μία μόνο ιστοσελίδα Φιλοζωικού –σύμφωνα με έρευνα του Αντιδημάρχου Δημήτρη Τσούτσα- υπάρχουν 183 (!!!) αρνητικές αναφορές για τις πρωτοβουλίες ή για τα πρόσφατα περιστατικά που έχουν συμβεί με αδέσποτα. Η περιοχή μας –όπως όλες εξάλλου- διαθέτει ανθρώπους που αγαπάνε τα ζώα, αλλά και κάποιους άλλους που τα αντιμετωπίζουν –λανθασμένα- που δεν αξίζουν το σεβασμό μας. Καλά θα κάνουν λοιπόν οι Φιλοζωικές να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δημοτικού Συμβουλίου, για συνεργασία στην επίλυση ενός τόσο σημαντικού θέματος.

 

Μεγάλους μπελάδες έχει επιφέρει το νέο σύστημα καταγραφής των οικονομικών στοιχείων της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου. Σύμφωνα με το νόμο, σε περίπτωση που η απόκλιση του προϋπολογισμού είναι άνω του 10% στο τρίμηνο, τότε θα υπάρχει διαβούλευση με το Οικονομικό Παρατηρητήριο και υπόδειξη τρόπων για τη συμμόρφωσή του, και εάν η απόκλιση αυτή συνεχίζεται για ένα εξάμηνο, τότε το Οικονομικό Παρατηρητήριο έχει το δικαίωμα να υποδείξει  στον υπουργό να εντάξει το συγκεκριμένο ΟΤΑ σε καθεστώς επιτήρησης, με ό,τι αυτό σημαίνει (αύξηση δημοτικών τελών, αναστολή προσλήψεων κλπ).

 

Στις 15 και 16 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθη το 5ο Τακτικό Συνέδριο της ΣΥΠΕΣΔΔΑ. Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και του νέου προεδρείου από τους ήδη εκλεγμένους συνέδρους, ο Δημήτρης Γεωργίκος τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ, ο οποίος κατάφερε για πρώτη φορά να καταλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΣΥΠΕΣΔΔΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πρόσφατα κατείχε και τη θέση του Γενικού Γραμματέα των υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι, εξασφάλισε για πρώτη φορά τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ομοσπονδίας. Εμείς να ευχηθούμε για ακόμη μία φορά στον συντοπίτη μας, καλή επιτυχία στο έργο του.

 

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καλούνται όλα τα Σωματεία – Σύλλογοι (αθλητικά, πολιτιστικά κτλ.) προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις της νόμιμης λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο που απέστειλε ο Προϊστάμενος της παραπάνω Υπηρεσίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (2ας Νοεμβρίου 135 – Βόλος, τηλ.: 2421355820, 2421355823 και 2421355805) από την Τετάρτη 27/03/2013 έως την Παρασκευή 26/04/2013.

 

Πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα σε αμφιθέατρο ελληνικού Πανεπιστημίου. Ο καθηγητής ζήτησε από τους φοιτητές να γράψουν σε μία κόλλα χαρτί αν γνωρίζουν ποιος ήταν ο Φειδιππίδης κατά την αρχαιότητα. Όταν πήρε τις γραμμένες απαντήσεις, διαπίστωσε με έκπληξη ότι σχεδόν κανένας φοιτητής του δεν γνώριζε ακριβώς ή και κάποιοι που απάντησαν ήταν λάθος.

Η μοναδική σωστή απάντηση που έλαβε ήταν από μία αλλοδαπή φοιτήτρια, αλβανικής καταγωγής, η οποία όταν τη ρώτησε πώς ήξερε την απάντηση, αφού οι Έλληνες συμφοιτητές της δεν το γνώριζαν, είπε: «Το κάναμε στο αλβανικό Δημοτικό σχολείο που φοίτησα», απάντησε και έμειναν όλοι με ανοιχτό το στόμα.

Η σωστή απάντηση βέβαια είναι σύμφωνα με τον πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτο ότι «μόλις οι Αθηναίοι πληροφορήθηκαν την απόβαση του περσικού στρατού στην παραλία του Μαραθώνα, έστειλαν τον δρομέα Φειδιππίδη στη Σπάρτη με την εντολή να ζητήσει τη βοήθεια των Λακεδαιμονίων. Ο Φειδιππίδης κάλυψε την απόσταση των 240 χιλιομέτρων που χωρίζει τις δύο πόλεις σε μόλις δύο ημέρες και βρήκε τους Λακεδαιμόνιους πρόθυμους να βοηθήσουν». Λανθασμένα λοιπόν αρκετοί από εμάς όταν αναφέρονται στο Φειδιπίδη, του δίνουν την ιδιότητα του ανδρός που διέτρεξε την απόσταση μεταξύ Μαραθώνα – Αθήνας για να ενημερώσει τους συμπολίτες του για τη νίκη απέναντι στους Πέρσες με τη γνωστή φράση «Νενικήκαμεν». Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, τη φράση αυτή είπε ο μαραθωνοδρόμος – οπλίτης Ευκλής, ο οποίος διένυσε με τον οπλισμό του 42 χλμ. για να ανακοινώσει τη νίκη των Αθηναίων κατά των Περσών στο Μαραθώνα.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.