Στα πεταχτά – γράφει ο Γιώργος Τσιντσίνης – έκδοση 24/3/2013


Πωλούνται ευρύχωρα σεντούκια για τη φύλαξη μετρητών, καθώς και κλεπτο-παγίδες, καραμπίνες, καλάσνικοφ, χρηματοκιβώτια, πτυοσκάπανα για το θάψιμο των οικονομιών σας σε κήπους. Επίσης πωλούνται μαύρες πλερέζες για όσους Ελλαδίτες εμπιστεύτηκαν τις καταθέσεις τους σε Κυπριακές Τράπεζες.

 

Αυτό που έκαναν οι Γερμανοί για να εκβιάσουν την Κύπρο, αφορά τους πάντες, όλους τους Ευρωπαίους. Και δεν διορθώνεται πια. Ούτε -δυστυχώς- και μετά το «όχι» των Κυπρίων.

 

«Μπρος γκρεμός και πίσω Πούτιν», ήταν ο ευρηματικός πρωτοσέλιδος τίτλος, στα «Νέα» της περασμένης Τετάρτης.

 

Στη διάθεση του Κυπριακού Κράτους θέτει ολόκληρη την περιουσία της Εκκλησίας, ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προκειμένου η Κύπρος να σταθεί στα δικά της πόδια, να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα του τόπου και να στηριχθεί ο Κυπριακός λαός. (Τ’ άκουσες, Ιερώνυμε;… Εκεί τα …μακαρόνια είναι Misko).

 

Μπαμπεσιά… Όταν το Eurogroup, αποφάσιζε να «κουρέψει» τις τραπεζικές καταθέσεις του κοσμάκη, έκλεβε την ιδέα του Συριζαίου …Στρατούλη και του Μανώλη Γλέζου. (Τώρα, γιατί χτυπιέται όψιμα εναντίον των Ευρωπαίων ο Τσίπρας, παραμένει μυστήριο).

 

Σε λίγο, θα τρίβετε τα μάτια σας και τ’ αυτιά σας, με όσα θα δείτε και θ’ ακούσετε να βγαίνουν από τις πόρτες της προεκλογικής «κουζίνας» των Δημοτικών εκλογών, που -μάλλον πρόωρα- άρχισε να καπνίζει στον Αλμυρό. Προσωπικά, θα διαλέξω το «μενού των Απελπισμένων» (αλλά δεν θα το …φάω).

 

Ορισμένοι Ηρακλείς της Δημοτικής εξουσίας πάντως, προκειμένου να δώσουν μάχες χαρακωμάτων, προμηθεύονται ήδη και μπόλικη λάσπη και …ανεμιστήρα.

 

Α, και για να μην το ξεχάσω και λέτε μετά ότι δεν σας προειδοποίησα… Οι Δημοτικές εκλογές του 2014 στον Αλμυρό, πιθανόν να είναι της θεαματικής κωλοτούμπας και της απίστευτης κολιγιάς.

 

Έτσι είναι η ζωή (και η αυτοδιοικητική βεβαίως – βεβαίως) και πώς να τη αλλάξεις; Γεμάτη από ξαφνικούς «έρωτες», «γάμους» συμφέροντος, ιστορικούς συμβιβασμούς του κατεστημένου κτλ. κτλ. Κάποιοι δε απαξιωμένοι Βουλευτές και πολιτευτές δεν εννοούν να πάψουν να το παίζουν …προξενητάδες. Οι βρωμιάρηδες…

 

Υπάρχουν στα πέριξ κάποιοι κύριοι …Τιποτάκηδες, που μιζεριάζουν κατ’ επάγγελμα σχεδόν, σχολιάζοντας πάντοτε αρνητικά και επικριτικά όσα συμβαίνουν γύρω τους. Ίσως γιατί όσοι τολμούν να κάνουν κάτι γι’ αυτόν τον τόπο ή έστω να πουν απλά τη δική τους άποψη, δεν προνόησαν να πάρουν πρώτα τη γνώμη και την «ευλογία» των συγκεκριμένων Τιποτάκηδων, που λανσάρουν τους εαυτούς σαν τάχα να είναι οι μοναδικές αυθεντίες. Λυπηρό το φαινόμενο, κυριολεκτικά…

 

Μπήκαμε ήδη στην άνοιξη κι αφήσαμε πίσω μας ένα δύσκολο (αν και ήπιο) χειμώνα… Επειδή κάποια νοικοκυριά έχουν κυριολεκτικά «στεγνώσει» από χρήμα, αφουγκραστείτε λίγο καλύτερα τις ανάγκες του διπλανού σας, συγγενή ή γείτονα. Βοηθείστε όσο μπορείτε -κυρίως με τρόφιμα- για την επιβίωση όλων μας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.