Μηνύματα για την Ειρήνη και τη Μη-βία στην Έκθεση Φωτογραφίας στο 2ο Δημοτικό Αλμυρού (video) - Λαός Του Αλμυρού

Μηνύματα για την Ειρήνη και τη Μη-βία στην Έκθεση Φωτογραφίας στο 2ο Δημοτικό Αλμυρού (video)

Η ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και βία», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης «Οι Νήες», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού και το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, εγκαινίασαν τη Δευτέρα, 1η Απριλίου, την έκθεση φωτογραφίας γύρω από τον 4ο Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Ειρήνη Είναι… – Ειρήνη ΔΕΝ Είναι».

Η Φωτογραφική έκθεση δημιουργεί στον επισκέπτη έντονα συναισθήματα, αφού η ειρήνη εκφράζεται μέσα από διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικής κουλτούρας… Έτσι λοιπόν, όχι μόνο ταυτίζεσαι με την άποψη κάποιων συμμετεχόντων, αλλά διανθίζεις τις απόψεις σου βλέποντας μέσα από φωτογραφίες που «φωνάζουν» τις ανάγκες άλλων λαών, άλλων ηλικιών.

Από τους ομιλητές Πηνελόπη Στεργίου, εκπρόσωπο της ΜΚΟ, Στέφανο Πίο, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού, Νίκο Περιστερά, Διευθυντής Δημοτικού Σούρπης,και τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, τονίστηκε η ανάγκη γονείς, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, να εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία, ώστε να θυμίζουμε την αξία της Ειρήνης και την απόρριψη της βίας, ως μέσο επίλυσης προβλημάτων. Η έκθεση είναι μια άριστη ευκαιρία, ξεκούραστα, μέσω της εικόνας, να περάσουμε τα μηνύματα αυτά στα παιδιά μας. Όσοι το επιθυμείτε, μπορείτε να την επισκεφθείτε στο 2ο Δημοτικό μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου, 9-12 το πρωί και 6-8 το απόγευμα. Από το Σάββατο 6 Απριλίου η έκθεση μεταφέρεται στο Πνευματικό Κέντρο της Σούρπης, έως την Τετάρτη 10 Απριλίου. Οι επισκέψιμες ώρες είναι 9-1 το πρωί και 6-8 το απόγευμα.

Για περισσότερη ενημέρωση, επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.kosmosxorispolemous.gr και http://sxoleiagiathmhvia.wordpress.com για τους φορείς διοργάνωσης και για μελλοντικές δράσεις τους. Το σχετικό  Δελτίο Τύπου που έστειλαν στην εφημερίδα μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση http://almyros.gr/2013/04/01/9411/.  Ήδη τον Μάιο θα έχουμε και νέο φωτογραφικό διαγωνισμό. Αξίζει τον κόπο να επισκεφθείτε την έκθεση…

 

 

Τσιντσίνη Βιβή
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

triantopoulos
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.