Άφαντος ο θησαυρός στην Ανάβρα - Λαός Του Αλμυρού

Άφαντος ο θησαυρός στην ΑνάβραΔεν βρέθηκε ο θησαυρός που έψαχναν τις τελευταίες δέκα ημέρες σε ορεινή δύσβατη περιοχή της Ανάβρας, στη θέση «Κοπάνες».

Οι τέσσερις καταδείκτες (ένας από Σέρβια Κοζάνης, δύο από την Καρδίτσα και ένας από την Ελασσόνα), που είχαν δηλώσει το μέρος και είχαν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια για να μπορέσουν να προχωρήσουν στις εργασίες εύρεσης του θησαυρού, όπου οι φήμες ήθελαν να βρίσκονται θαμμένες μεγάλες ποσότητες με λίρες από την κατοχή (1947), αντίκρισαν με μεγάλη χαρά την είσοδο ενός σπηλαίου από την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Σήμερα το πρωί της Πέμπτης, 11 Απριλίου 2013, έγιναν οι απαραίτητες έρευνες εντός του σπηλαίου και στο σημείο έφθασαν περισσότεροι εκπρόσωποι δημόσιων υπηρεσιών και όχι μόνο (πυροτεχνουργοί του Στρατού, Πυροσβεστική και Σπηλαιολόγος), ελπίζοντας ότι θα υπάρχει κάτι εντός. Κατά τη διάρκεια των ερευνών έδωσαν επίσης το παρών η Αστυνομία, η Αρχαιολογία, η Κτηματική, η Εφορία, καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου Αλμυρού αλλά και του Δασαρχείου.

Μετά από έρευνες που έγιναν εντός του σπηλαίου, δεν βρέθηκε ίχνος χρυσού, προς απογοήτευση των τεσσάρων πολιτών που ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τις έρευνες, αλλά και των υπολοίπων που θα εισέπρατταν μερίδιο από το θησαυρό. Το σπήλαιο είχε ύψος στην αρχή του περί τα δύο μέτρα και έφθανε έως τα έξι, ενώ το συνολικό μάκρος είναι οκτώ μέτρα.

Αύριο Παρασκευή, 12 Απριλίου, θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης της περιοχής που  έγιναν οι εκσκαφές, συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ.

Μπάμπης Παπαρρίζος
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.