Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανάδειξης του Κάστρου Πτελεού
Για τη συνέχιση του προγράμματος ανάδειξης του Κάστρου Πτελεού μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε και δημοσιεύουμε από την Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «ΑΙΟΛΙΣ». Σ’ αυτό αναφέρονται τα εξής:

«Το πρόγραμμα ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας στο Κάστρο Πτελεού, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού στα πλαίσια του προγράμματος ΚΟΧ με πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας «ΑΙΟΛΙΣ» και δικαιούχο την περιβαλλοντική οργάνωση «Eν Δράσει», υλοποιείται κανονικά. Σε αυτό απασχολούνται πέντε εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και ένας αρχαιολόγος, υπό την καθοδήγηση και εποπτεία της 7ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Ήδη, σημαντικό τμήμα γύρω από τον πύργο έχει καθαρισθεί από τη βλάστηση και έχει αρχίσει να φαίνεται ο μεσαιωνικός Πτελεός. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες καθαρισμού στους χώρους των κατοικιών και το οχυρωματικό τοίχος. Τελικός προγραμματισμός είναι η ανάδειξη του μνημείου και παράδοση του στους φιλάρχαιους  πολίτες.

Η «ΑΙΟΛΙΣ» στα πλαίσια της περαιτέρω ενίσχυσης των δράσεων για το «Κάστρο Πτελεού» υλοποίησε εκδήλωση την περασμένη Δευτέρα 22 Απριλίου, στην αίθουσα της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, όπου έγινε παρουσίαση φωτογραφικού υλικού του μνημείου και των εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ακολούθησε ομιλία σχετική με τις καστροπολιτείες

Τέλος, σήμερα (χθες)            Σάββατο 27 Απριλίου, στις 8:30 το πρωί, προγραμματίζεται εθελοντική εξόρμηση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Πτελεού, με εργασίες καθαρισμού του μνημείου.

 

Ο Πρόεδρος

Κωνσταντίνος Ρούτσιας»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.