Εξόρμηση καθαρισμού των ακτών στη Νέα ΑγχίαλοΟργανωμένη εξόρμηση καθαρισμού των ακτών διοργανώθηκε την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη από τη Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου, σε συνεργασία με την 111 Π.Μ. και την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου και τα «Ευγένειο» και «Βαρνάλειο» δημοτικά σχολεία της περιοχής. Όλοι οι φορείς έδωσαν μαζικά το «παρών» σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του εθελοντισμού ως παράγοντα κοινωνικής προσφοράς.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου που λάβαμε από τον Δήμο Βόλου: «Η δράση υλοποιήθηκε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου και της προσέλευσης πολιτών στις παραλίες. Η  Δημοτική Ενότητα Νέας Αγχιάλου ανέλαβε την οργάνωση της προσπάθειας με τη διάθεση αυτοκινήτων, προσωπικού και του απαραίτητου υλικού, ενώ έκανε επίσης την αποκομιδή των συγκεντρωθέντων απορριμμάτων. Οι δυο στρατιωτικές μονάδες συμμετείχαν στην εξόρμηση στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών αποκατάστασης και διατήρησης της περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΠΕΘΑ.

Μαθητές και πολίτες, επιδεικνύοντας αναπτυγμένο αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας, καθάρισαν τις ακτές από τα σκουπίδια και έστειλαν έτσι ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών όσον φορά την προστασία του περιβάλλοντος γενικότερα. Ανάλογη αξιόλογη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο  της συστηματικής εθελοντικής προσφοράς που παρέχουν τα μέλη του Συλλόγου στον τόπο τους.

Όπως δήλωσε –μεταξύ άλλων- ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Δ.Ε. Νέας Αγχιάλου κ. Π. Πελεκάνος, «αυτές οι πρωτοβουλίες είναι σημαντικές αλλά πρέπει να γίνουν καθημερινός τρόπος ζωής. Η αθρόα συμμετοχή μικρών και μεγάλων αποτυπώνει τη συνεχώς αυξανόμενη ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των πολιτών και μας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.