Ε.Ο.Σ. Αλμυρού: Εξόρμηση σε Σμόλικα και Αυγό – Γενική Συνέλευση


Γενική Συνέλευση Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17/6 & ώρα 19:00-21:30 στα γραφεία του συλλόγου η τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΟΣ Αλμυρού με θέματα: 1. τροποποίηση καταστατικού του συλλόγου σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/1999 και τις τροποποιήσεις αυτού, 2. εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής & νέου Πειθαρχικού  Συμβουλίου του συλλόγου.

Αφού διαπιστώθηκε η απαρτία της Γ.Σ. (απαιτούνταν το 50% +1 λόγω τροποποίησης του καταστατικού) 1. ο Πρόεδρος του συλλόγου ανέγνωσε το νέο καταστατικό μετά από εισήγηση του Δ.Σ., έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις και το σώμα ενέκρινε το τροποποιηθέν καταστατικό. 2. στη συνέχεια με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής ξεκίνησε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Εξελεγκτικής και του Πειθαρχικού. Με το πέρας της διαδικασίας είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Ψήφισαν 61 μέλη του συλλόγου, έγκυρα 61 (1 ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρούς), έλαβαν:

για το Δ.Σ. Ζαβός 58, Μόρφης 51, Μπόσινα 50, Ζιγγιρίδης 42, Λαμπροθανάση 39, Αναστασόπουλος 33, Μπασμπανέλου 33, Ρουσόπουλος 32, Ξυνός 31, (εκλέγονται), Τσιτσόπουλος 31, Χρόνη 27 (αναπληρωματικά).

για την Εξελεγκτική Κοσμίδης 46, Γκουντάρας 43, Πανταζώνας 37, (εκλέγονται), Αθανασίου 21 (αναπληρωματικός).

για το Πειθαρχικό  Μπέσας Ν. 41, Μπάρδας 34, Τσιλιός 29, (εκλέγονται), Δεληστάθης 26, Τιμπλαλέξης 18 (αναπληρωματικά).

Την επόμενη εβδομάδα ημέρα Τετάρτη 26/6 θα συνεδριάσουν τα όργανα για την κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Ευχαριστούμε τα μέλη για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη κρίσιμη Γ.Σ.

 

3ήμερη Εξόρμηση σε Σμόλικα & Αυγό

 Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο Ε.Ο.Σ. Αλμυρού πραγματοποίησε στις 14,15 & 16 Ιουνίου εξόρμηση στη περιοχή των Γρεβενών, στα «βλαχοχώρια», στο Περιβόλι & στη Σαμαρίνα με ανάβαση στις κορυφές του Αυγού (2.177μ.) & του Σμόλικα (Μόσια 2.556μ.) αντίστοιχα. Μαζί με την 11μελή ομάδα του συλλόγου συμμετείχαν & 10 μέλη του ΕΟΣ Βόλου ανεβαίνοντας από κοινού στις δύο κορυφές.

Η μετάβαση από Αλμυρό & Βόλο στο Περιβόλι Γρεβενών όπου και θα διανυκτερεύαμε τη 1η μέρα έγινε με τα Ι.Χ. αυτοκίνητα των μελών. Εντυπωσιακός και όμορφος ο παραδοσιακός ξενώνας της διανυκτέρευσή μας, μάλλον μαρτυρά το μεράκι των κατοίκων για το τόπο τους… Το πρόγραμμα για το Σάββατο 15/6 προέβλεπε ανάβαση στη κορυφή «Αυγό» στα 2.177μ. μια εύκολη σχετικά ανάβαση για όλους (είχαμε και νέες συμμετοχές μαζί μας) με συνολικό χρόνο πορείας περί τις 5 ώρες. Και αυτό γιατί από τη μια, την επόμενη μέρα θα είχαμε ανάβαση στο Σμόλικα περί τις 10 ώρες, από την άλλη, οι πολλές βροχές και τα χιόνια του χειμώνα κατέστρεψαν τον αγροτικό δρόμο που οδηγούσε στο δρυμό της «Βάλια Κάλντα», για τη Φλέγγα ούτε συζήτηση, μεγάλη η απόσταση & η πορεία.

Η εκκίνηση για τη κορυφή δόθηκε 3,5 Km έξω από το χωριό, στο δρόμο Περιβόλι – Βωβούσας στα 1.520μ. Στην αρχή η ανάβαση γίνεται μέσα από δάσος με οξειές. Μετά τα 1.850μ. αλλάζει το τοπίο, γίνεται αλπικό, συναντάμε ρόμπολα και ανηφορίζουμε έντονα μέχρι τα 2.050μ. όπου και θα αντικρίσουμε τη κορυφή. Πριν τη κορυφή συναντάμε και τις πρώτες «χιονούρες» σημάδια από το «βαρύ» χειμώνα της περιοχής. Θα απολαύσουμε τη θέα & τη γύρω περιοχή, Φλέγγα, Γκαμήλα, Σμόλικας, Γράμμος. Σνάκ & φωτογραφίες απαραίτητα! λίγη ξεκούραση και θα κατηφορίσουμε για την απέναντι κορυφή τη «Ζιώγα» στα 2.096μ. για να απολαύσουμε τη θέα του Εθνικού δρυμού της «Βάλια Κάλντα» & να δούμε το Αρκουδόρεμα. Η κατάβαση & επιστροφή μας στο χωριό θα είναι σχετικά «γρήγορη», κάνοντας όμως μια μικρή βόλτα μέχρι τη Βωβούσα όπου δίπλα στον Αωό θα απολαύσουμε το καφεδάκι μας. Συνολικά 4,5 ώρες διήρκησε η εξόρμησή μας αυτή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι καιρικές συνθήκες για την εποχή ήταν ιδανικές, μας το επιβεβαίωσαν οι κάτοικοι του χωριού. Σημείο αναφοράς για το Περιβόλι & η εκκλησία που βρίσκεται απέναντι από τη πλατεία.

Αργά το απόγευμα ξεκινήσαμε για τη Σαμαρίνα, τη πιο ορεινή κοινότητα της Ελλάδος (κάποιοι στην Ήπειρο διαφωνούν) με σκοπό να ετοιμαστούμε για τη πρωινή μας ανάβαση στις κορυφές του Σμόλικα, του 2ου ψηλότερου βουνού της Ελλάδος μετά τον Όλυμπο. Θα επιλέξουμε τη διαδρομή που περνά μέσα από το Χ/Κ της Βασιλίτσας, 1 ώρα δρόμος από Περιβόλι – Σαμαρίνα. Στη παρέα μας θα προστεθούν άλλα 4 μέλη του ΕΟΣ Βόλου. Το βράδυ θα απολαύσουμε εκεί στη πλατεία της Σαμαρίνας τις τοπικές γεύσεις αλλά & θα τραγουδήσουμε το «παιδιά της Σαμαρίνας…»

Έγερση στις 05:30, εκκίνηση στις 06:30, από τα 1.515μ, 10μελής η ομάδα που θα πραγματοποιήσει τη δύσκολη ανάβαση (5 μέλη του ΕΟΣ Αλμυρού & 5 μέλη του ΕΟΣ Βόλου), οι υπόλοιποι θα ανέβουν μέχρις ενός σημείου. Σε 40 λεπτά η 1η μας στάση στη βρύση «Σουποτήρη» στα 1.900μ. για να προμηθευτούμε «παγωμένο» νερό & θα συνεχίσουμε να ανηφορίζουμε για άλλα 40 λεπτά μέσα σε δάσος Πεύκης. Εκεί στα 2.130μ. στο διάσελο μεταξύ καπετάν Τσεκούρα & Μπογδάνι & αφού έχουμε περάσει τη 1η δύσκολη «χιονούρα», θα δούμε τις κορυφές «Μόσια=Γριά 1» & «Μόσια 2».

Θα περάσουμε τις δύσκολες σάρες από το Μπογδάνι (από εκεί ξεκινά το ρέμα «Κουκουτίνα» & στη συνέχεια διασχίζει τη «Βάλια Κίρνα=κοιλάδα του διαβόλου»)και θα καταλήξουμε σε εκτεταμένη ράχη στα 2.200μ.

Θα ανηφορίσουμε μέσα σε μια μεγάλη χιονούρα στα 2.300μ. (μάλλον θα έπρεπε να προβλέψουμε για χιονοπέδιλα & κατάβαση μέσα στον Ιούνιο στις πλαγιές του Σμόλικα) για να βγούμε στο πλάτωμα στα 2.400μ. όπου και θα αντικρίσουμε τη κορυφή «Μόσια 2). Σε 4 ώρες η ορειβατική ομάδα «πάτησε» τη κορυφή στα 2.556μ. Αγναντεύουμε το τοπίο, απέναντί μας η «Μόσια=Γριά 1» στα 2.631μ. πιο δεξιά ο «Γέρος» Σμόλικας στα 2.637μ. Ούτε λόγος να καταφέρουμε να πάμε στη ψηλότερη κορυφή, το πολύ χιόνι & η πίεση του χρόνου θα μας οδηγήσει να κατέβουμε προς το ρέμα του «Βαθύλακκου» (2.300μ.) και από εκεί στο Κεράσοβο, μια δύσκολη και απαιτητική κατάβαση με καταρρίχηση, περάσματα από χιονούρες με μεγάλη κλίση & σάρες… Η εμπειρία όμως της ομάδος θα βοηθήσει ώστε με ασφάλεια να καταφέρουμε να «προσπεράσουμε» όλες τις δυσκολίες και να οδηγηθούμε στο τερματισμό της 10ώρης πορείας μας… Μέσα σε αυτή τη κατάβαση – επιστροφή μας θα συναντήσουμε & ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα (μάλλον απόρησαν που κάποια άλλα «αγριοκάτσικα» πάτησαν στη περιοχή τους), θα δούμε το αποτέλεσμα μιας χιονοστιβάδας που «ξύρισε» όλα τα μικρά Ρόμπολα στο διάβα της, θα θαυμάσουμε δύο πανέμορφους καταρράκτες που σχηματίζονται από το λιώσιμο του χιονιού & στο τέλος το «αφρισμένο» ρέμα να καταλήγει στη γέφυρα του Κεράσοβου.

Η επιστροφή μας στο ξενώνα μετά τη 10ώρη «περιπλάνησή» μας στο Σμόλικα θα σημάνει & το τέλος αυτής της 3ήμερης εξόρμησης. Αξίζουν συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες για τη προσπάθειά τους & τις όμορφες εικόνες & στιγμές που περάσαμε… ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ!

Για τον Ε.Ο.Σ. Αλμυρού

Ο Πρόεδρος

(Δελτίο Τύπου)

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.