Οι Μικρασιάτες του Αλμυρού τίμησαν τη μνήμη του Χρυσοστόμου Σμύρνης (βίντεο-φωτο)

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την αρτοκλασία που τελέστηκε στη μνήμη του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου, το απόγευμα της Παρασκευής, 28 Ιουνίου 2013, στο ομώνυμο εκκλησάκι, που βρίσκεται στο πάρκο Μικρασιατών, από το Σύλλογο Προσφύγων Μικρασιατών Επαρχίας Αλμυρού.

Μετά το πέρας της αρτοκλασίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Σάββας Μαυρογένης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, και ευχαρίστησε όλους όσους προσφέρουν τη βοήθεια και τη στήριξή τους στο Σύλλογο.

Ακολούθησε η παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του ποιητή και συγγραφέα Λάσκαρη Ζαράρη, με τον τίτλο «Η θάλασσα που μας ενώνει», μία συλλογή σύγχρονων και σύντομων πεζογραφημάτων.

Την παρουσίαση του βιβλίου, αλλά και του γενικότερου έργου του δημιουργού, έκανε ο φιλόλογος Διονύσης Λεϊμονής, από τη Νέα Ιωνία Βόλου.

Στη συνέχεια, τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου παρουσίασαν ένα όμορφο πρόγραμμα με χαρακτηριστικούς παραδοσιακούς Μικρασιάτικους χορούς, πάνω σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες.

Από νωρίς το απόγευμα, και καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην αίθουσα του Συλλόγου λειτουργούσε έκθεση των έργων του παιδικού τμήματος κεραμικής, με αξιόλογες δημιουργίες, την οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκέπτονται μέχρι την Κυριακή, 30 Ιουνίου, ενώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο τμήμα κεραμικής απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών, πρόσφερε μεζέδες, γλυκά και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκόμενους, αρκετοί από τους οποίους χόρεψαν μαζί με τα μέλη του χορευτικού τμήματος, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.