Η βροχή δεν πτόησε τους Φτελιανούς ούτε την εκδήλωση της Χορωδίας τους

Μια πρωτόγνωρη εμπειρία γεμάτη συγκίνηση έζησαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013, προκειμένου να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη εκδήλωση του Λαογραφικού ομίλου Πτελεού και συγκεκριμένα του τμήματος της Χορωδίας του, με θέμα «ταξιδεύοντας στον ελληνικό κινηματογράφο με το χάρτινο φεγγαράκι του Μάνου Χατζιδάκι».

Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνεται, ότι «ο Λαογραφικός όμιλος Πτελεού είχε ετοιμάσει τα πάντα από νωρίς προκειμένου η εκδήλωση να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η καλοκαιρινή βροχή όμως και ο άστατος καιρός δεν βοήθησαν, αφού άρχισε να βρέχει ξαφνικά λίγο πριν την εκδήλωση.

Ο κόσμος -παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες- συνέχιζε να προσέρχεται στο χώρο της εκδήλωσης, όπου και παρέμεινε με ανοιχτές ομπρέλες, περιμένοντας μήπως ο καιρός αλλάξει και αρχίσει η εκδήλωση για περισσότερο από μία ώρα καθυστέρηση.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους τους χορωδούς, βλέποντας το γεγονός αυτό. Το πόσο, δηλαδή, ο κόσμος υποστήριζε τον Λαογραφικό Όμιλο και ήταν εκεί παρά τον άσχημο καιρό.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πτελεού, θέλοντας να ανταποδώσει την αγάπη και την υποστήριξη αυτή, διαμόρφωσε ένα μουσικό πρόγραμμα υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, για να ευχαριστήσει όλον αυτόν τον κόσμο, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την στάση του.

Χωρίς ηχητικά, λόγω βροχής, με τη συνοδεία κιθάρας και πιάνου οι χορωδοί τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια όλων. Οι φωνές των χορωδών ενώθηκαν με τις φωνές του κόσμου που παρέμεινε με τις ομπρέλες ανοιχτές υπό βροχή.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πτελεού ευχαριστεί θερμότατα όλον τον κοσμο, για την αθρόα προσέλευσή του, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά κυρίως για την τιμή και την συγκίνηση που προσέφερε σε όλους μας, με τη στάση του αυτή.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Πρόεδρος του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού

Παπαλεξοπούλου Ελένη»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.