Ανακαινίστηκε το Παρεκκλήσιο του Αγ. Παντελεήμονος στους Αγ. Θεοδώρους


Το γκρεμισμένο και εγκαταλελειμμένο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονος στους Αγίους Θεοδώρους Αλμυρού, ανακαινίστηκε και επαναλειτούργησε, χάρη στους κατά καιρούς Εφημερίους του χωριού και στους κατοίκους της περιοχής.

Η τελετή των θυρανοιξίων του πραγματοποιήθηκε ανήμερα της εορτής του Αγίου Παντελεήμονος (27/7) από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο, παρουσία πολλών Κληρικών της επαρχίας Αλμυρού και πλήθους ευλαβών προσκυνητών.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων σημείωσε: «θέλω να σας συγχαρώ από καρδίας όλους όσοι συντρέξατε  και συνεργήσατε στο να ολοκληρωθεί και αυτό το σπουδαίο και μεγάλο έργο για όλους μας. Ο π. Ηλίας που το ξεκίνησε, οι διάδοχοί του που το συνέχισαν, ο π. Ιγνάτιος που σήμερα βρίσκεται εδώ και το ολοκλήρωσε, με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και με όσους έχετε συνδράμει. Μια απόδειξη πως μπορούμε ενωμένοι να δημιουργούμε όμορφα πράγματα και μάλιστα τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας δεν είναι πράγματα, όπως σωστά λέγεται. Είναι ακριβώς η εμπειρία να προσφέρεις για το κοινό, να δίνεις για να μείνει κάτι σε όλους. Αυτή η κοινή προσπάθεια μάς έλειψε τούτα τα χρόνια, γι’ αυτό φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Πολλοί αναρωτιούνται τί συμβαίνει; Για δείτε τη ζωή μας. Θα δείτε μια τρομοκρατία, ένα ατομισμό, άκρατο εγωισμό, απληστία, αμετανοησία. Πιστέψαμε όλοι στον πλουτισμό, στην ιδιοτέλεια, στην ατομική ζωή, ξεχάσαμε τί σημαίνει κοινότητα. Εδώ τα πράγματα στην επαρχία είναι καλύτερα από ό,τι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτά είναι έργα κοινότητας, αυτά είναι έργα πίστεως, αυτά είναι έργα συνδρομής του ελαχίστου από το υστέρημα, αλλά μένουν στους αιώνες. Γι αυτό σας συγχαίρω…»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.