Η Μουσική Βραδιά στο Πηγάδι, με τη Χορωδία Πτελεού (video-φωτο)

«Βούλιαξε» κυριολεκτικά από κόσμο το Πηγάδι Πτελεού, το βράδυ της Τρίτης 6 Αυγούστου, με αφορμή τη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Λαογραφικού Ομίλου Πτελεού, η οποία ερμήνευσε Ελληνικά λαϊκά τραγούδια, με βάση το ρεμπέτικο.

Η πρωτοβουλία του Ομίλου έγινε σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πηγαδίου, ενώ τα ηχητικά κάλυψε ο Δήμος Αλμυρού.

Τη χορωδία διηύθυνε η  Μαριάνα Σαμαρτζή, η οποία έπαιξε και στο πιάνο, συνοδευόμενη από τον Βασίλη Δεληολάνη στο μπουζούκι και τον Φώτη Τάμπα στην κιθάρα. Σολίστ σε τρία τραγούδια ήταν η Μαριαλένα Μελεμέ, σε άλλα ο Φώτης Τάμπας, ενώ ο Χρήστος Σαλάτας ανέλαβε τις  «γέφυρες» αναφοράς στους συνθέτες του ρεμπέτικου και την προέλευσή του.

Πριν τη συναυλία, το τοπικό νεανικό συγκρότημα «West Temptation» έκανε τη δική του σύντομη εμφάνιση, καταχειροκροτούμενο.

Πολλοί Φτελιανοί κάθε ηλικίας, Αλμυριώτες και οι παραθεριστές της περιοχής κατέκλυσαν την παραλία, απόλαυσαν τη μουσική πανδαισία και κάποιοι (στις παρυφές της εκδήλωσης), μπήκαν από νωρίς και στο χορό.

Γιώργος Τσιντσίνης

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.