Οι Αργιλοχωρίτες, χορεύοντας θυμίζουν: «Το ντουνιά τον ψεύτη, μια φορά τον ζούμε» - Λαός Του Αλμυρού

Οι Αργιλοχωρίτες, χορεύοντας θυμίζουν: «Το ντουνιά τον ψεύτη, μια φορά τον ζούμε»Ένα δροσερό Αυγουστιάτικο βράδυ, γεμάτο παραδοσιακή μουσική, χορό και χρώματα, απόλαυσαν οι πολλοί τυχεροί που ανηφόρισαν στο Αργιλοχώρι, το Σάββατο 10 Αυγούστου, για να μετάσχουν στην ετήσια μουσική βραδιά του Τοπικού Συλλόγου Καππαδοκών «το Τσαρικλί».

Το προσφυγίτικο μακρινό χωριό, που ζωντανεύει κάθε Αύγουστο, όταν μαζεύει τους ξενιτεμένους του, έχει κάνει θεσμό αυτό το μουσικό αντάμωμα, που πάντοτε αρχίζει με τους Τσαρικλιώτικους χορούς (έτσι και φέτος), δοσμένους από το τοπικό χορευτικό συγκρότημα.

Προηγήθηκε το σύντομο, θερμό καλωσόρισμα του Προέδρου Ευθύμη Ζιγγιρίδη, που τόνισε τη συντονισμένη και διαρκή προσπάθεια του Συλλόγου να προσφέρει πολιτισμό, αλλά και λύσεις σε καθημερινά προβλήματα του χωριού.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Ομάδας Πλειοψηφίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Χατζηδημητρίου, σύσσωμη η Ομάδα της Μείζονος Μειοψηφίας με τον Χρήστο Βούλγαρη, οι Πρόεδροι των γειτονικών χωριών και Συλλόγων κ.ά.

Αμέσως μετά το καλωσόρισμα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, η πίστα παραδόθηκε στην αξιόπιστη ορχήστρα του Γιώργου Πάγκαλου και στους Αργιλοχωρίτες, που έγιναν ένα με τους επισκέπτες τους και χόρεψαν με την ψυχή τους, με το Dilec Koc, τον πασίγνωστο κόνιαλι, τον χορό με τα κουτάλια, να επαναλαμβάνεται διαρκώς.

«Βάλε να τα πιούμε,/ τώρα που γλεντούμε,/ το ντουνιά τον ψεύτη/ μια φορά τον ζούμε»…

Άφεριμ, Τσαρικλιώτες… Και του χρόνου…

Γιώργος Τσιντσίνης

No albums or photos found matching your search criteria.

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.