Το βίντεο της ληστείας στην Τράπεζα του Βελεστίνου


Το παρακάτω βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, από το κλειστό κύκλωμα καταγραφής του υποκαταστήματος της τράπεζας Βελεστίνου, στην οποία το μεσημέρι της 14 Αυγούστου 2013, σημειώθηκε ληστεία.

Το βίντεο είναι το εξής:

Υπενθυμίζεται ότι τότε, πέντε άγνωστοι δράστες πήγαν στο τραπεζικό υποκατάστημα, όπου οι τέσσερις από αυτούς εισήλθαν στο εσωτερικό του και με την απειλή όπλων (πιστολιών), αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 317.420 ευρώ. Παράλληλα, ο πέμπτος δράστης, ο οποίος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», τους ανέμενε εξωτερικά του υποκαταστήματος και επιβαίνοντες σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διέφυγαν όλοι μαζί μετά τη ληστεία. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και ολοσχερώς καμένο λίγη ώρα αργότερα στη θέση «Άγιος Μηνάς» Δ.Δ. του χωριού Χλόης Βελεστίνου.

Η δημοσιοποίηση του υλικού αυτού αποσκοπεί στην ενδελεχή διερεύνηση των ερευνώμενων πράξεων, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των αδικημάτων που διαπράχθηκαν.

Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βιντεοληπτικού υλικού και τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη ληστεία, μπορούν να επικοινωνούν με τις παρακάτω υπηρεσίες:

  • στον τ/φ αριθμό 24210 76957 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, η οποία διενεργεί την προανάκριση
  • στον τ/φ αριθμό 210 6411 111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής
  • στους τ/φ αριθμούς 170, 1014, 1964 (και στο email ctu@hellenicpolice.gr) της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.