“Αιολίς”: Απάντηση σε επιστολή
Από την Εθελοντική Ομάδα για τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοινωνική Οικονομία «ΑΙΟΛΙΣ», λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση:

Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία της κας Ελένης Καλλινίκου, ωστόσο στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν δύο οργανωμένα φαρμακεία για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, ο φαρμακοποιός του Αχιλλείου και μία νοσοκόμα. Πιθανόν να είχαμε μετριάσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε η κα Καλλινίκου εάν είχε ζητήσει τη βοήθεια των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Όσον αφορά τις άλλες παρατηρήσεις, για το δύσβατο της περιοχής, τα κατσάβραχα, τον ελλιπή φωτισμό, κ.α., πράγματι το “Κάστρο Πτελεού” παρά τη σημαντικότητα του ως ιστορικό μνημείο, από τις ελάχιστα οργανωμένες καστροπολιτείες που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα, παραμένει αναξιοποίητος.

Η “Αιολίς” ούτε πρόχειρα, ούτε ανεύθυνα, ούτε επιπόλαια, αλλά με μεράκι, ζήλο, υπευθυνότητα και με εθελοντική δουλειά προσπαθεί όλα αυτά τα χρόνια να πείσει τους διάφορους υπεύθυνους για την αξιοποίηση του μνημείου. Παλεύει για την αναστήλωση του, για τη δημιουργία υποδομών, για την αναγνώριση του δρόμου, για ένα μνημείο που είναι χαρακτηρισμένο ως Κάστρο από το 1922.

Αυτό το στόχο εξυπηρετεί και η εκδήλωση που γίνεται κάθε καλοκαίρι επάνω στο μνημείο. Γι’ αυτό και ευχαριστούμε όλους αυτούς που μας βοηθάνε, καλιτέχνες, εθελοντές, να είναι επιτυχημένη η εκδήλωση σ’ ένα τόσο δύσκολο χώρο.

Πάντως όλες τις παρατηρήσεις που έκανε η κα Καλλινίκου εμείς θα τις λάβουμε σοβαρά υπόψη προκειμένου να είμαστε πιο έτοιμοι και καλλίτεροι του χρόνου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙΑΣ

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.