Απάντηση του Δημήτρη Εσερίδη στην Πρόεδρο του Φιλοζωικού ΣυλλόγουΟ Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Εσερίδης απαντάει στην επιστολή (που δημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα) της Προέδρου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αλμυρού Αθηνάς Υφαντή. Αναλυτικά η απάντηση του κ. Εσερίδη έχει ως εξής:

Κύριε Διευθυντά,

«Σεβόμενος τα Φιλοζωικά της Αισθήματα και εκτιμώντας όλες τις προσπάθειες που καταβάλει για τα αδέσποτα η κυρία Χροστέλλου, κάνω αυτή την αναφορά γι’ αυτούς που είναι φιλόζωοι, σ’ αυτούς που παριστάνουν τους φιλόζωους, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να δικαιολογήσουν τη σφραγίδα του συλλόγου τους και τον εσαεί τίτλο του Προέδρου, για να μπορούν να εκτοξεύουν κατηγορίες και χαρακτηρισμούς πρωτόγνωρους (αλαζών, σκωπτικός, εμπαθής, ανεκδιήγητος).

Με κατήγγειλε η κα. Υφαντή, γιατί ως Δημοτικός Σύμβουλος τόλμησα να έχω διαφορετική άποψη για την παραχώρηση στο Φιλοζωικό Σύλλογο ενός χώρου στην εμποροπανήγυρη, τον οποίο θα παραχωρούσε εν συνεχεία αλλού και θα εισέπραττε το ποσό των 300 ευρώ, για να λύσει με τα χρήματα αυτά όλα τα προβλήματα του συλλόγου (όπως η κα Υφαντή μου ανέφερε).

Πάλι καλά που ζήτησε μια παράγκα. Δεν μπορώ να φανταστώ τί θα πάθαινα ο άμοιρος αν ζητούσε να εκμεταλλευτεί τον χώρο του Λούνα Παρκ και αρνιόμουν. Θέλει να πει δηλαδή, ότι έπρεπε να συμφωνήσω με το αίτημά της, παρανομώντας και στη συνέχεια να συμφωνώ (παρανομώ) για παρόμοιο αίτημα άλλων 100 Συλλόγων της περιοχής μας ή όταν θα βρίσκομαι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να συμφωνώ σε όλα, με το φόβο να μην διαβάζω την επόμενη μέρα καταγγελίες.

Θα υπερασπισθώ, κα Υφαντή, το δικαίωμά σας να έχετε άποψη, έστω κι αν διαφωνώ μ’ αυτή. Το ίδιο απαιτώ κι από Σας για μένα.

Φιλοζωία, κυρία Πρόεδρε, δεν είναι τίτλος, είναι κατάκτηση και τον φέρουν πάρα πολλοί λίγοι, όπως η Κυρία Χριστέλλου.

Φιλοζωία δεν είναι να κάνουμε βόλτες στην πλατεία, συνοδευόμενοι από τρία σκυλιά και όταν αποπατούν στο πεζοδρόμιο, να μην τα μαζεύουμε.

Ούτε να στέλνουμε την Αστυνομία σε ευυπόληπτους πολίτες, με ψευδείς καταγγελίες, ότι βασανίζουν το σκύλο τους.

Φιλοζωία δεν είναι να ρίχνουμε μια χούφτα κροκέτες στο πεζοδρόμιο και να θεωρούμε ότι έχουμε καλύψει τα φιλοζωικά μας αισθήματα.

Φιλοζωία είναι να τηρήσετε τις δεσμεύσεις, που σεις η ίδια δώσατε στο Δημαρχείο, στην πρώτη συνεδρίαση.

Θα μπορούσα να σας αναφέρω και μάλιστα σε τριψήφιο αριθμό, πολλούς δημότες που έχουν πέντε και δέκα σκυλιά σπίτι τους, που τα ταΐζουν, τα εμβολιάζουν, τα καθαρίζουν (μεταξύ αυτών και εγώ ο ίδιος).

Αυτούς πως θα τους χαρακτηρίζατε;

Οι αφορισμοί και οι καταγγελίες, κα Πρόεδρε, δεν παράγουν έργο, ούτε λύνουν προβλήματα, αντιθέτως τα κουκουλώνουν. Εάν πάντως -σε κάθε περίπτωση- εσείς θέλετε να δοθεί λύση με τα αδέσποτα της πλατείας και όχι μόνο, να έρθετε σε μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να κάνουμε μια καταγραφή του προβλήματος, να χρεωθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και να είστε έτοιμη να αναλάβετε και εσείς ευθύνες, όπως κι εγώ στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα.

Δημοτικός Σύμβουλος

Δημήτρης Εσερίδης

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.