Αρχίζουν τα μαθήματα χορού στο Λύκειο των Ελληνίδων


Για τη χορευτική ομάδα του ΛΕΒ πέρασε ένα καλοκαίρι πλούσιο σε εμφανίσεις και εκδηλώσεις που συνετέλεσε στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού του έργου στα χορευτικά τμήματα παιδιών και εφήβων.

Από τις εκδηλώσεις του Ιουνίου που έγιναν στο Βόλο και τον Αλμυρό για τη λήξη των μαθημάτων αξίζει να αναφέρουμε την μεγάλη παράσταση των 220 παιδιών στο δημοτικό θέατρο της Ν. Ιωνίας με τίτλο « Στην κεντημένη σου ποδιά», που έγινε στις 17 Ιουνίου ενώ στις 13 Ιουνίου. Οι παιδικές ομάδες του Αλμυρού εμφανίστηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού.

Στις 14 Ιουνίου τα τμήματα ενηλίκων «έστησαν μεγάλο χορό» στην πλατεία Σέσκλου, όπου εδώ και πολλά χρόνια το ΛΕΒ διοργανώνει εκδήλωση με τη λήξη των μαθημάτων.

Στις 14 Ιουλίου η εφηβική ομάδα χόρεψε στο Τρίκερι, σε εκδήλωση του τοπικού συλλόγου και στις 12 Αυγούστου στην πλατεία των Μηλεών σε εκδήλωση του εξωραϊστικού – πολιτιστικού συλλόγου Μηλεών «Γρηγόριος Κωσταντάς».

Στις 14-17 Αυγούστου οι χορευτές του Περιφερειακού Τμήματος Χορού Αλμυρού ταξίδεψαν στη Μήλο, όπου συμμετείχαν με ομάδα 20 ατόμων στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Παναγιάς Πορτιανής Ζεφύριας.

Στις 24 Αυγούστου η εφηβική ομάδα του ΛΕΒ χόρεψε σε συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στο Σέσκλο, παρουσιάζοντας κρητικούς χορούς και την 1η Σεπτεμβρίου συμμετείχε με χορούς και τραγούδια στην εκδήλωση των θυρανοιξίων του Αη Γιάννη στη πλατεία Μακρινίτσας.

Τέλος το ΛΕΒ φιλοξένησε την εφηβική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Ικαρίας και οργάνωσε παράσταση με παραδοσιακούς χορούς το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη παραλία του Βόλου στην οποία εμφανίστηκαν παιδικές και εφηβικές ομάδες των δύο Λυκείων.

 

Εγγραφές και έναρξη των μαθημάτων

Οι χοροί στο Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου θα αρχίσουν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά και ενήλικες να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία που εκτός τον εκπαιδευτικό της χαρακτήρα αποτελεί μορφή κοινωνικής δράσης και ανθρώπινων σχέσεων.

Το Λύκειο των Ελληνίδων με εμπειρία σαράντα χρόνων στη διδασκαλία των ελληνικών χορών (η πρώτη ομάδα ιδρύθηκε το 1965) διατηρεί υψηλό επίπεδο στα εκπαιδευτικά του προγράμματα αξιοποιώντας την εμπειρία, τη γνώση και τις ειδικές ικανότητες των εκπαιδευτών του.

Στο περιφερειακό τμήμα χορού του Αλμυρού που θα λειτουργήσει για τέταρτη χρονιά τα τμήματα παιδιών θα γίνονται κάθε Τρίτη 17.30-18.30 (αρχάρια) και 18.30-19.30 (προχωρημένα). Τα τμήματα ενηλίκων θα γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 18.00-22.00 και Δευτέρα 20.30-22.00.(τμήμα εμφανίσεων).

Τα μέλη των περυσινών ομάδων θα συναντηθούν για πρώτη φορά σύμφωνα με τις ώρες του περσινού προγράμματος.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο της γραμματείας 24210 33938 11.00-13.00 και 18.00-20.00

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.