Η Ελένη Χριστέλλου απαντά στον Δημήτρη Εσερίδη – έκδοση 6/10/2013Από την ιδιοκτήτρια του κυνοκομείου Ελένη Χριστέλλου, λάβαμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση σε προηγούμενη σχετική του Δημοτικού Συμβούλου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Εσερίδη, είμαι υποχρεωμένη να σας απαντήσω στην επιστολή σας, που την απευθύνετε προς την πρόεδρο του φιλοζωικού σωματείου Αλμυρού κ. Α. Υφαντή.

Σας ευχαριστώ που αναγνωρίζετε το έργο μου, όμως αυτό δε φτάνει. Αφήσατε μια γυναίκα στην ερημιά αβοήθητη, επί σειρά ετών μία φορά δεν ήρθατε να με επισκεφτείτε, να δείτε το κυνοκομείο και να με στηρίζετε  ψυχολογικά, γιατί ζούσα μέσα στις άγριες νύχτες μόνη μου, για να μην νιώθουν τα ζώα ότι τα πέταξα και τα εγκατέλειψα. Εύχομαι να μην βρεθεί άλλη στη θέση μου, να περάσει αυτά τα βάσανα, που έχω περάσει και περνώ. Αυτή που λέτε ότι δεν είναι φιλόζωη, αυτή επί σειρά ετών μου ανοίγει την πόρτα και μου δίνει κουράγια και ό,τι μπορεί με ενισχύει. Την κατηγορείτε ότι βάζει λίγες κροκέτες κλπ. Αυτό δεν είναι αγάπη για τα ζώα; Γενικά ενδιαφέρεται για την υγεία τους. Αρκετά ζώα απροστάτευτα και άρρωστα τα έχει φέρει σε μένα και ό,τι μπορεί κάνει. Λέτε ότι κάνει καταγγελίες για βασανισμό ζώων στην αστυνομία. Αυτό σας πειράζει, τι έπρεπε, να μένει αδιάφορη όπως κάνετε εσείς;

Κύριε Εσερίδη, δεν θέλω να αντιδικήσω μαζί σας και αυτό που κάνω είναι πολύ να σας απαντώ. Ένα σας λέω μόνο, μην είστε άδικος, αυτά που κάνει η κ. Υφαντή και μερικοί άλλοι είναι έργο δικό σας και του Δήμου και γενικά της Πολιτείας, γιατί σε μια χώρα που βασανίζουν τα ζώα και δεν τα αγαπούν δεν έχουν Πολιτισμό.

Όπως με πληροφορήσατε, έχετε ζώα στο σπίτι σας περιποιημένα και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω, αλλά είστε κυνηγός και μην ξεχνάτε οι κυνηγοί πολλές φορές εάν δεν κυνηγούν ή δεν του κάνουν, άλλα τα σκοτώνουν και άλλα τα εγκαταλείπουν στα βουνά και το τέλος τους είναι φρικτό. Κατ’ επανάληψη έχουν έρθει σε μένα σε άθλια κατάσταση. Τη δυστυχία που υπάρχει στα ζώα τα αδέσποτα, δεν την γνωρίζετε. Κρύο, φόλα, κλωτσιές κλπ. Αυτά δεν σας συγκινούν.

Σας παρακαλώ πολύ να σταματήσουν αυτές οι διαμάχες μεταξύ μας, για το καλό των ζώων. Να βρεθούμε όλοι μαζί, να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, γατί το πρόβλημα είναι σοβαρό και άλυτο, εάν δεν το δούμε μαζί και αγαπημένοι, χωρίς καυγάδες.

Εγώ πρώτη δίνω χείρα συμφιλίωσης και αγάπης προς όλους, γιατί πιστεύω στο Θεό και αυτός με έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα. Έχω μέσα μου βαθιά αγάπη προς όλους, γιατί η ζωή είναι λίγη και όταν φύγουμε δυο λέξεις παίρνουμε μαζί (καλός – κακός).

Αρκετά σας έγραψα, επιθυμώ να σας γνωρίσω και προσωπικά, γιατί δεν είναι σωστό να εκθέτουμε και να βρίζουμε ανθρώπους, ενώ μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι με πολύ αγάπη, να λύσουμε προβλήματα και προπαντός για τα ανυπεράσπιστα ζώα. Σας ζητώ συγνώμη για τις παρατηρήσεις μου και σας ευχαριστώ που με διαβάσατε.

 

Ελένη Χριστέλλου»

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.