Ο Μέγας Εσπερινός στον Άγιο Αντώνιο Παλαιού Πλατάνου – video – φωτο

Οι μνήμες βαθιά ποτισμένες στο νου και στις καρδιές των Πλατανιωτών, οδηγούν κάθε χρόνο τα βήματά τους στα ξωκλήσια του παλιού χωριού. Έτσι και φέτος σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Μέγας Εσπερινός στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στον Παλαιό Πλάτανο.

Είναι αδύνατο ο επισκέπτης, εκτός από την ιστορία του χωριού, να μη σταθεί και στις σκέψεις ενδεχόμενης αξιοποίησης του πανέμορφου αυτού τόπου.

Θυμίζουμε τη συνέχεια των εορτασμών των Αγίων Αντωνίου και Αγίου Αθανασίου στον Πλάτανο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αντωνίου, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014, στις 7 και μισή το πρωί είναι προγραμματισμένη η Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στον Παλαιό Πλάτανο, ενώ το απόγευμα στις 6:00 ο Μέγας πανηγυρικός εσπερινός

Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου από τους δρόμους της Τ.Κ. Πλατάνου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αλμυρού.

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου στις 7 και μισή το πρωί θα αρχίσει Πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πλατάνου.

 

Τσιντσίνη Βιβή

 

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.