Οι γεροντάδες των Σαρακατσαναίων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (βίντεο-φωτο) - Λαός Του Αλμυρού

Οι γεροντάδες των Σαρακατσαναίων έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους (βίντεο-φωτο)Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα γηραιότερα μέλη του πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ευξεινούπολης και Περιχώρων «Η Στάνη», το βράδυ της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2014, στην κοσμική ταβέρνα «Ούτας».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα για 14η συνεχή χρονιά, ως ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους γεροντότερους των Σαρακατσαναίων, τόσο για την πολυετή προσφορά τους στο Σύλλογο όσο και στην ίδια τη ζωή και την τοπική κοινωνία, συνεχίζοντας μια παράδοση που χάνεται στα βάθη των καιρών.

Πλήθος κόσμου δίνει κάθε χρόνο το παρόν στην κοπή της πίτας, η οποία αποτελεί και αφορμή για ένα ετήσιο αντάμωμα, καθώς προσελκύει το ενδιαφέρον των Σαρακατσαναίων ολόκληρου του Νομού.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου κ. Γιάννης Πρεβεζιάνος και ο αειθαλής κ. Χρήστος Χρόνης, ο οποίος στο παρελθόν χρημάτισε επί σειρά ετών πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων της Μαγνησίας.

Οι γηραιότεροι των παρευρισκομένων άνοιξαν στη συνέχεια το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της τάβλας και ανοίγοντας το χορό, τα βήματα του οποίου σύντομα ακολούθησαν και οι νεότεροι, με τη λεβέντικη και αστείρευτη διάθεση των Σαρακατσαναίων, που τροφοδότησε το κέφι για πολλές ώρες.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.