Η Χειροτονία του Γεώργιου Γιαννιού - video, φωτο - Λαός Του Αλμυρού

Η Χειροτονία του Γεώργιου Γιαννιού – video, φωτο

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και ώρα 5 το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Άνω Παναγίας Ξενίας, τελέστηκε η ρασοφορία σε μοναχό του Γεώργιου Γιαννιού, δια χειρών του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρίου Ιγνάτιου, με την συμμετοχή πολλών Πατέρων από την επαρχία Αλμυρού και του Βόλου.

Ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στον χαρακτήρα του καρέντος μοναχού στις υπηρεσίες που πρόσφερε ως λαϊκός στην Ι.Μ. Δημητριάδος και ιδιαίτερα απο την θέση του Ιεροκήρυκα του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Δημητρίου Αλμυρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος μοναχός διατήρησε το όνομα του προστάτου Αγίου, Μεγαλομάρτυρος Αγ. Γεωργίου.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης τελέστηκε η τις Διάκονον Χειροτονία του μοναχού Γεώργιου υπό τον Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κυρίου Ιγνάτιου, με τη συμμετοχή πλειάδος Ιερέων από την Ι.Μ. Δημητριάδος.

Ο νεοχειροτονηθείς Διάκονος Γεώργιος στο χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στα χρόνια της Διακονίας του ως λαϊκό στέλεχος της ενορίας Κοίμησης Θεοτόκου Ευξεινούπολεως, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του, την τιμή και τον σεβασμό προς τον Αρχιερ. Επίτροπο Αλμυρού Πρ. Γεώργιο Μπέκα και προς τον π. Ευστάθιο Βαρβαρέλη.

Ο Σεβ. κύριος Ιγνάτιος στο λόγο του προς τον χεοροτονηθέντα Διάκονο τόνισε την ανάγκη του Ιεραποστολικού πνεύματος που καλείται να έχει ο σύγχρονος κληρικός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. κύριος Ιγνάτιος απένειμε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ιερομόναχο Σίμωνα Δερβίση, εφημέριο Σούρπης.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου τελέστηκε η Χειροτονία σε Πρεσβύτερο επίσης στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, δια χειρών του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου. Ο π. Γεώργιος Γιαννιός στο λόγο του στάθηκε στο γεγονός ότι σήμερα είναι η Κυριακή του Ασώτου και πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη ημέρα για τη Χειροτονία μου, αφού το μήνυμα που απευθύνει η Ημέρα είναι το κάλεσμα επιστροφής στο Σπίτι του Θεού και έκλεισε την ομιλία ευχαριστώντας τόσο την οικογένειά του όσο και τους Ιερείς των Ενοριών της περιοχής Αλμυρού.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τόνισε απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα «έχεις τα προσόντα και τις προϋποθέσεις και την ώριμη ηλικία για να γίνεις πρεσβύτερος. Είσαι γνωστός σε όλους, έχεις τις γνώσεις και τις εμπειρίες να υπηρετήσεις την Τοπική μας Εκκλησία».

 

«Η Θεία Χάρις, η πάντοτε τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα…» (Ευχή Χειροτονίας Πρεσβυτέρου)

 
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.