Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού στο Ορφανοτροφείο Βόλου (βίντεο-φωτο)Σε μουσική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Ορφανοτροφείο Βόλου, συμμετείχε ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Αλμυρού, το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου 2014.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ορφανοτροφείου, με ελεύθερη είσοδο.

Το παρόν έδωσαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορφανοτροφείου, καθώς και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Βόλου, που επίσης συμμετείχε στην εκδήλωση, κατά την έναρξη της οποίας η Πρόεδρος του ιδρύματος, κ. Ελένη Τσιανάκα, απηύθυνε χαιρετισμό, ευχαριστώντας όλους όσους στήριξαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία αυτή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με συμβολικό ποσό, το οποίο προοριζόταν για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου, με δώρα από το bazaar του ιδρύματος, που κατασκεύασαν τα παιδιά με τη βοήθεια των παιδαγωγών.

Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού, παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με καλές επιλογές από το πλούσιο ελληνικό πεντάγραμμο, και διασκέδασαν τα παιδιά -που τραγούδησαν και χόρεψαν με την καρδιά τους- τους υπεύθυνους του ιδρύματος, και τους επισκέπτες, μεταδίδοντας το κέφι και τη ζωντάνια τους.

 

Το Ορφανοτροφείο Βόλου λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, και φιλοξενεί σήμερα 27 παιδιά ηλικίας από πέντε έως 17 ετών, άπορα, ορφανά ή παραμελημένα, για τη φροντίδα των οποίων απασχολεί κοινωνική λειτουργό, παιδαγωγούς και επιμελήτριες γενικών καθηκόντων.

Η ανάγκη επιβίωσής του είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αντιμετωπίζει τα εύλογα προβλήματα που προκάλεσε η οικονομική κρίση σε πολλά ιδρύματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Τα βασικά του έσοδα προέρχονται από δωρεές συμπολιτών και από την ακίνητη περιουσία που έχει περιέλθει στην κυριότητά του, που όμως μοιραία κι αυτά έχουν πάρει την κατιούσα, λόγω της γενικότερης δύσκολης κατάστασης που επικρατεί, γεγονός που κάνει την οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας να θεωρείται πολύτιμη.

 

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου


χουσιάδα

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.