Το Δημοτικό Σχολείο Πτελεού σε μαθητικό διαγωνισμό κόμικ
Το πιλοτικό πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δημοκρατία σε Δράση», το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης, προκήρυξε μέσα στο Δεκέμβριο του 2013 έναν διαγωνισμό κόμικ σχετικά με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο σχολείο, ανοικτό για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός αυτός έχει ως σκοπό να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τα βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή στο σχολείο.

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού μαζί με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Δέσποινα Φούντα συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό δημιουργώντας ένα κόμικ στα πλαίσια της ευέλικτης ζώνης και προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού! Συνολικά, υποβλήθηκαν περισσότερα από 320 κόμικς, και το κόμικ του Δημοτικού Σχολείου Πτελεού είναι ανάμεσα στα 34 που τίθενται πια σε ηλεκτρονική ψηφοφορία προκειμένου να αναδειχθούν τα καλύτερα! Όσοι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην ψηφοφορία μπορείτε να το κάνετε στην παρακάτω διεύθυνση: http://pjp-eu.coe.int/en/web/charter-edc-hre-pilot-projects/comics-competition.

Η ηλεκτρονική αυτή ψηφοφορία θα αναδείξει τις νικήτριες συμμετοχές και τα βραβευμένα έργα θα τύχουν μεγάλης προβολής των μέσων ενημέρωσης και θα εκτεθούν ηλεκτρονικά στις ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, του Συμβουλίου της Ευρώπης και των εταίρων. Οι δέκα κορυφαίες συμμετοχές θα προβληθούν ως μια σημαντική συμβολή στην Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική Ιδιότητα του Πολίτη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και θα συμπεριληφθούν σε μια ή περισσότερες ταινίες μικρού μήκους/κινούμενων σχεδίων.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.