Οι ομιλίες στο Κέντρο Νεότητος


Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι εβδομαδιαίες διαλέξεις του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού. Την περασμένη Δευτέρα 10 Μαρτίου προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πορεία προς την Ανάσταση».

Στην από στήθους ομιλία του ο πατήρ Χρυσόστομος έκανε λόγο για την πνευματική πορεία του πιστού χριστιανού, καθ’ όλη τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με σκοπό να συναντήσει τον Νυμφίο Χριστό στο Πάθος της Μεγάλης Εβδομάδος και από κει να γευτεί τη χαρά της ενδόξου Αναστάσεως. Η πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση είναι προσωπική, εμπειρική και βιωματική, επεσήμανε ο ομιλητής, και αυτή την πορεία καλείται ο κάθε πιστός χριστιανός να την ακολουθήσει αβίαστα και ελεύθερα.

Η επόμενη ομιλία πνευματικού περιεχομένου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 6 και μισή το απόγευμα, με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιο Βαρβαρέλη, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγ. Σοφίας Λάρισας, ο οποίος θ’ αναπτύξει το επίσης επίκαιρο θέμα: «Ιησούς Χριστός – ο αίρων…».

Τέλος, συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής λέσχης του Κέντρου Νεότητος, οι οποίες απευθύνονται στα παιδιά και τους νέους της επαρχίας Αλμυρού. Την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 5 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία: «Αεροπλάνα» (Planes).

 Eκ του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.