Ομιλία: Η φωνή το ανθρώπινο μουσικό όργανο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας (Φώτο/Βίντεο)


Ομιλία που θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί σε όλα τα σχολεία, σε όλους μας ανεξαιρέτως, αφού όλοι μας χρησιμοποιούμε τη φωνή μας έλαβε χώρα την Δευτέρα το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού. Τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αλμυρού γνωρίζοντας καλά την δύναμη που έχει η επικοινωνία, μέσα από τη φωνή και μέσα από το τραγούδι, σωστά επέλεξαν τη μουσικό Σταυρούλα Μαυρομμάτη για την ομιλία με θέμα: η φωνή το ανθρώπινο μουσικό όργανο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας.

Με απόλυτο έλεγχο, βεβαίως-βεβαίως, της φωνής και της γνώσης, η μουσικός μας μετέδωσε τη δύναμη και την αξία της σωστής χρήσης της φωνής μας.

Χαρακτηριστικά στην ομιλία της ανέφερε: Η φωνή του κάθε ανθρώπου είναι ξεχωριστή, όπως και το δακτυλικό του αποτύπωμα. Δεν υπάρχουν δυο άνθρωποι στον κόσμο με τις ίδιες φωνές. Η φωνή μας λοιπόν καθρεφτίζει τόσο καθαρά την ψυχή μας, το χαρακτήρα μας, την πνευματική μας κατάσταση και την προσωπικότητά μας, που είναι σαν να δίνουμε έναν ολόκληρο φάκελο πληροφοριών για μας σε οποιονδήποτε συναντούμε. Αυτό θα μπορούσε να είναι καταπληκτικό, όμως από την άλλη πλευρά μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε γυμνοί απέναντι σε ένα πλήθος ανθρώπων. Είναι ένας ασυνείδητος καθρέφτης της προσωπικότητάς μας που επιτρέπει στους άλλους να ρίξουνε μια ματιά και να δούνε την εσωτερική μας κατάσταση. O λόγος για να ασχοληθούμε λοιπόν με την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της φωνής είναι, να της επιτρέψουμε να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο εκφραστική και ευέλικτη, να ελευθερωθoύμε από τις φοβίες μας και να επιτρέψουμε στην καρδιά μας να εκφράζεται μέσα από αυτή.

Τσιντσίνη Βιβή

Φωτο Άγγελος Μπράβος

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.