ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΤην Παρασκευή 14  Μαρτίου 2014 οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ευξεινούπολης επισκέφτηκαν έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας αλλά και όλης της Ελλάδος, το χώρο της Βεργίνας. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στο  Αρχαιολογικό Μουσείο και ενημερώθηκαν από την ξεναγό Μητακίδου Αναστασία για την πορεία της αρχαιολογικής έρευνας  και τις ανασκαφές από τον Μανόλη Ανδρόνικο. Θαύμασαν τους βασιλικούς τάφους, τον τάφο του Φιλίππου Β΄, τον τάφο του νεαρού Πρίγκιπα, τα ανεκτίμητα  ευρήματα  των τάφων, τις επιτύμβιες στήλες.

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας  «ΝΟΗΣΙΣ»  στη Θεσσαλονίκη  και παρακολούθησαν στο κοσμοθέατρο σε 3D ταινία, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Ένα μηχανισμό απίστευτης ευφυΐας που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα  πριν από 21 αιώνες, μια μηχανή ικανή να υποδείξει πώς θα είναι ο ουρανός τις επόμενες δεκαετίες, τη θέση του ήλιου και της σελήνης και τις εκλείψεις. Αυτή η απίστευτη εφεύρεση βυθίστηκε στη θάλασσα και ξεχάστηκε εκεί για 2 χιλιάδες χρόνια. Επίσης παρακολούθησαν  την τρισδιάστατη ταινία «Δεινόσαυροι: οι γίγαντες της Παταγονίας». Αν δεν είχε συμβεί μία σειρά από κατακλυσμικά γεγονότα, με σημαντικότερο την πρόσκρουση ενός μετεωρίτη, ο πλανήτης μας θα βρίσκονταν ακόμη υπό την κυριαρχία των δεινοσαύρων. Οι δεινόσαυροι μας συναρπάζουν τόσο πολύ, που πολλοί άνθρωποι εύχονται να υπήρχαν ακόμη ανάμεσά μας.

Οι μαθητές επέστρεψαν από την εκπαιδευτική εκδρομή ενθουσιασμένοι.

Συνοδοί στην εκδρομή ήταν η Διευθύντρια Σταυραντώνη Μαρία και οι καθηγήτριες Πετρά Ευαγγελία, Καραγιαννοπούλου Μαρία, Δρόσου Μάρθα και Τσιροπούλου Φωτεινή.

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.