Επιτυχημένη η εκδήλωση – αφιέρωμα στο «Ηρωικό Μεσολόγγι» από τον Χορευτικό Όμιλο Αλμυρού | Λαός Του Αλμυρού
Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.
full screen background image

Επιτυχημένη η εκδήλωση – αφιέρωμα στο «Ηρωικό Μεσολόγγι» από τον Χορευτικό Όμιλο Αλμυρού

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Χορευτικός Όμιλος Αλμυρού, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. το Δήμου, το απόγευμα του Σαββάτου 22 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης.

Η εκδήλωση ήταν η 4η κατά σειρά για τη χρονιά που διανύουμε, και αποτελούσε ένα αφιέρωμα στο «Ηρωικό Μεσολόγγι», στα πλαίσια μιας σειράς εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Χ.Ο.Α. με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του αλλά και την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος, κ. Κώστας Γκουντάρας, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και αναφέρθηκε επ’ ολίγον στην ιστορία του Ομίλου από την ημέρα της ίδρυσής του μέχρι σήμερα.

Κατά τη έναρξη του αφιερώματος πραγματοποιήθηκε ομιλία από τη Φιλόλογο κ. Μαρία Ευαγγέλου με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα του Μεσολογγίου». Ακολούθησε δρώμενο από τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Διονυσίου Σολωμού, το οποίο παρουσίασαν τα παιδιά του Χορευτικού Ομίλου, και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων, πλαισιωμένοι από τραγούδια που αναφέρονταν στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.

Η επόμενη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Απριλίου, και θα περιλαμβάνει Κάλαντα και Μοιρολόγια του Πάσχα από την περιοχή του Αλμυρού, Ύμνους από τη Χορωδία Ιεροψαλτών της Επαρχίας μας, καθώς και παραδοσιακούς χορούς του Πάσχα.

Δέσποινα Κοτζιαπαναγιώτου

 
Αφήστε μια απάντηση