«Ειρήνη είναι…» – Οι Εκθέσεις Φωτογραφίας στην περιοχή μαςΣτα πλαίσια της παρουσίασης των βραβευμένων φωτογραφιών του Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τον τίτλο «Ειρήνη είναι…», που λαμβάνει χώρα φέτος στη Μαγνησία για 2η συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, 30 Μαρτίου, τα εγκαίνια της έκθεσης στο Ευγενίδειο Πνευματικό Κέντρο Σούρπης, παρουσία πλήθους κόσμου, με ομιλητή τον εμπνευστή και υπεύθυνο του Διεθνούς Διαγωνισμού, κ. Νίκο Στεργίου, ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. του Κόσμου χωρίς Πολέμους και Βία.

Στο Δημοτικό Σχολείο Σούρπης φιλοξενείται έκθεση των ζωγραφικών έργων των παιδιών που έγιναν μετά από συζητήσεις και διαδραστικά παιγνίδια μέσα στις τάξεις σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς τους.

Την Τετάρτη 2 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα  θα γίνουν τα εγκαίνια της αντίστοιχης έκθεση στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία της ειδικευμένης παιδοψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας κ. Φαίδρας Παπαναστασίου, η οποία  μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα γνωρίσει στους μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων τα δικαιώματά τους σαν παιδιά.

Την  Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα, η ψυχολόγος  Msc. κ. Ιφιγένεια Αρίδη – Παυλίδη θα μιλήσει σε γονείς και παιδιά για τα δικαιώματα των παιδιών σήμερα το 2014.

Διοργανωτές – φορείς των εκδηλώσεων είναι: Η ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς πολέμους και Βία», ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σούρπης «Νήες», το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρού, το Δημοτικό Σχολείο Σούρπης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πορταριάς Άλλης Μεριάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλλης Μεριάς.

 

 

 

Παρακαλούμε κοινοποιήστε το λινκ.